Før kampen om Oslo

Seriestart og byderby - kan det bli bedre?

Slik så det ut da Lillegård senket Vålerenga i november i fjor. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 28. mai 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Etter en lang vinter og vår er det endelig seriestart for vår del. Ikke nok med det – det er tid for byderby!
Tom Stenvoll får en ilddåp fra start når han debuterer som Lyn-trener i byderbyet. Dette er kampen det svir ekstra å tape og føles fantastisk å vinne. Lyn – Vålerenga klinger godt i ørene til fotballelskere.

Lagene møttes i treningskamp for en snau måned siden, da endte kampen 3-1 til Vålerenga. Det var kun en treningskamp, men nå skal det spilles om viktige poeng. Vålerenga ønsker å følge opp fjoråret og sikter seg inn mot sin andre strake tittel, mens Lyn har ambisjoner om å gjenta rekordsesongen i fjor, hvor det endte med en 6. plass.

Innbyrdes har Vålerenga overtaket, men Lyn har de siste årene overrasket og drømmer om å gjøre det igjen.

Nytt kapteinsteam
Med nytt trenerteam har også kapteinsteamet blitt endret noe. I år er det sistekansen Kirvil Odden som er valgt som kaptein. Kirvil hadde en fantastisk sesong i fjor og var blant Toppseriens beste keepere. Hun er godt lik i gruppen og har lederegenskapene som trengs og ikke minst er hun flott motivator for den unge stallen. Med seg i kapteinsteamet er Joanna Aalstad Bækkelund, som har vært kaptein de siste sesongene.

Vi har tatt en liten prat med vår nye kaptein før helgens kamp:

Vålerenga
Fjorårets serie- og cupmester serieåpnet hjemme mot Avaldsnes forrige helg. Den målrike kampen endte 5-3 til de blå fra Oslo øst. En solid seier mot et lag som er forventet å kjempe blant de fem beste i Toppserien i år. Det gjør ikke Vålerenga til noe mindre favoritter før lørdagens byderby, som allerede er regnet som store favoritter. Norsk Tipping har 1,25 på hjemmeseier og hele 8,25 i odds (i skrivende stund) på Lyn-seier. Men alle som kjenner til dette derbyet, vet at det det lever sitt eget liv. Det har historien vist både på herre- og damesiden. Vi trenger ikke å gå lengre tilbake enn til nest siste serierunde i fjor, da Vålerenga kunne vinne seriegull på Kringsjå og var enorme favoritter. Aldri før har det vært mer media på Kringsjå. Det endte med Lyn-seier etter to fantastiske Runa Lillegård mål og ett fra Camilla Linberg.

Men siden den gang har Vålerenga mistet både midtbanegeneralen Sherida Spitste og fjorårets toppscorer Ajara Njoya. Inn har tidligere Lyn-spiller Camilla Huseby kommet fra Djurgården. I tillegg har de hentet den erfarne angrepsspilleren Elise Thorsnes fra Avaldsnes, den unge og lovende Amanda Andradóttir fra Nordsjælland og Ylinn Tennebø fra Avaldsnes.

Har du lyst til å bli med i målklubben vår? Støtt klubben med en sum penger for hver Lyn-scoring i 2021.

Lyn
På Oslos beste vestkant er moralen høy før serieåpningen. En lang, men veldig god oppkjøring ligger bak oss og detaljene Tom Stenvoll har tatt med seg til klubben begynner å sitte. Etter at kampen mot LSK Kvinner ble flyttet, så har laget fått trent godt enda en uke, og hele troppen er tente og gleder seg til kamp.

Tross noen få utskiftninger i vinter er de aller fleste med videre fra i fjor. Camilla Linberg og Mimmi Löfwenius har begge skiftet fra rødt, hvitt og blått til sort og gult i LSK Kvinner, Trine Skjelstad Jensen har flyttet nordover, mens Ingrid Bakke valgte nå nylig å legge opp. I tillegg har Hedda Foslie blitt leid ut til Fart denne sesongen.

Inn dørene på Kringsjå er det kun Maja Nordahl som har kommet og tar med seg mye erfaring fra Toppserien og Kolbotn. Men Stenvoll har skjønt at det gror godt i klubben, så flere har også blitt hentet opp fra egen stall. Josefine Birkelund, Kamilla Melgård og Maria Fink har alle imponert i treningskamper og på trening denne våren, og blitt belønnet med a-lagskontrakter.

Med en stor tropp er det ingen lett sak å sette opp hvilke elleve som starter i morgen. Eneste som er sikkert er at Emilie Bølviken er skadet og utilgjengelig. Positivt er det at Runa Lillegård, også kjent som VIF-dödaren, er tilgjengelig etter et langt skadeavbrekk. Kan hurtigtoget fra Finmark senke de blå igjen?

Hvordan se kampen?
Dessverre for Toppserien og Oslo-fotballen uteblir fotballfesten på Intility Arena i år også. Strenge restriksjoner og protokoller gjør at det kun er lov med 50 tilskuere til denne kampen og ingen bortesupportere. Men Avisa Oslo vil ha studiosending med intervjuer før, i pausen og etter kamp. Kampen ser du på direktesport.no (krever abonnement).

Kampstart på lørdag er klokken 15.00.