TOPPSERIEN 2021

Lørdag ettermiddag ble Toppserie-plassen sikret på Kringsjå, da Runa Lillegård og Lyn-damene vant byderbyet mot Vålerenga.
Det skal mye til for å toppe disse følelsene vi sitter igjen med etter denne kampen. Lyn skal spille i Toppserien også i 2021!

Før sesongen var Lyn laget «alle» tippet på direkte nedrykksplass.
«10. Lyn: Vi tror Lyn blir tabelljumbo i Toppserien. I fjor ble det 20 poeng på 22 kamper. Nøkkelspilleren Runa Lillegård er skadet og mister trolig store deler av sesongen.», var dommen fra TV2 før sesongstart.

«Camilla Linberg og Joanna Aalstad Bækkelund blir viktige, men det holder neppe til å berge plassen.», fra Aftenposten.

Også alle tre ekspertene til NRK hadde Lyn på 10. plassen. NRK-ekspert Morten Morisbak Skjønsberg sin begrunnelse var; «En ung tropp med masse talentfulle og tekniske spillere, men mangler rutinen som kan dra denne gjengen til ny plass i toppdivisjonen.»

Så feil kan man ta. For Toppseriens yngste lag har yppet seg mot de fleste denne sesongen og slått egne rekorder kamp etter kamp. Én runde før serieslutt står Lyn med fem seiere og 18 poeng som gir en finfin 6. plass.

Best i byen
Lørdag kom Vålerenga til Kringsjå som store favoritter. Et Vålerenga-lag som kunne bli seriemestere med seier, samt med litt hjelp fra Sandviken mot Rosenborg. Rosenborg snublet og spilte 1-1 hjemme mot Sandviken. På Kringsjå ledet Vålerenga fortjent 1-0 til pause.

Camilla Linberg spilte sin kamp nummer 100 for Lyn. Her med Mimmi Matilda Löfwenius Veum. Foto: BillyBonkers

Hva som ble sagt i pausen er det bare spillere og trenere som vet, men det var det som skulle til. For Lyn trår til fra start i 2. omgang og får betalt et drøyt kvarter ut i omgangen. Camilla Linberg, som spilte sin 100. kamp i Lyn-drakten i dag, fosser nedover venstresiden før hun blir stoppet innen for 16. meteren. Dagens dommer er sikker i sin sak og dømmer straffe, men som på TV-bilder viser at bortelagets Ingibjörg Sigurdardottir var på ballen. Straffe blir det uansett og den setter Camilla Linberg enkelt. Hennes 9. mål i årets Toppserie.

Men vi var langt fra ferdig med det. Lyn har vært fantastiske på hjemmebane i høst og er et av ligaen beste formlag de siste kampene, og skapte mer og mer etter utligningen. I det 69. minutt ble Runa Lillegård byttet inn for Sofie Tunes. Et geni-trekk fra trenerbenken. For som mot Arna-Bjørnar trengte ikke hurtigtoget mer enn fem minutter på å vise frem sine kvaliteter. Ballen blir spilt langt opp, og én mot én gjør hun den danske landslagsspilleren, Stine Ballisager Pedersen, svimmel innenfor egen 16-meter og sender Lyn i ledelsen 2-1! Fantastisk kontring av hjemmelaget og et desto mer frustrert bortelag.

Vålerenga prøvde å komme seg etter sjokket og i det 85. minutt utligner Dejana Stefanovic. Det var selvsagt ikke nok for laget fra Oslo øst, som ønsket alle poengene. Men å gå mer offensivt til verks er kanskje ikke det smarteste å gjøre når motstanderen har lynet fra Alta på banen. For kun fire minutter senere tar Lillegård plukker Lillegård et oppspill og setter fart mot Vålerenga-målet. Fra 12 meter banker hun ballen opp i nærmeste kryss, utagbar for Vålerengas sisteskanse. 3-2 og kun tilleggstiden igjen.

Alle ville ha en bit av tomålscorer Lillegård i mix zone etter kamp. Foto: BillyBonkers

Tilleggstiden på hele 6 minutter føltes ut som det dobbelte, for et bortelag under press pushet på og skapte flere gode sjanser på slutten. Marginer og en suveren Kirvil Odden i Lyn-målet var nok til å stå i mot presset og da dommer Sarah Fatemeh Zangeneh blåste i fløyta, eksploderte Kringsjå av glede, jubel og lettelse!

For en lagmoral hvor alle jobber for hverandre i 96 minutter. Løp, dueller og taklinger – alle jobbet for hverandre og det belønnes med 3 utrolig deilige poeng mot byrivalen fra Valle. Mens Vålerenga gikk skuffet mot garderoben, feiret Lyn-damene med allsang av sin egne sang «Elsk å få hat» i midtbanesirkelen.

Vi gratulerer også Iselin Sandnes Olsen, Trine Skjelstad Jensen og Camilla Linberg som alle ble plukket ut på rundens lag.