Ingrid Bakke legger opp

Ingrid Bakke mot i seieren mot Sandviken på Kringsjå i 2020. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 23. mai 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Nok et kapittel er over for klubbens gledesspreder nummer 1. Ingrid Bakke ble i 2010 tidenes yngste spiller i Toppserien, da hun debuterte for Stabæk som 15-åring. Hun tok både cup- og seriegull med Stabæk-laget. Ingrid spilte også på Norge J15, J16, J17, J19 og U20 i disse årene før hun i i årsskiftet 2013/2014 la opp som fotballspiller.

Foto: Lyn Fotball Damer

Bakke valgte å prioritere studier og venner i flere år før hun skulle gjøre et overraskende comeback i 2020. For før 2020-sesongen signerte hun for Lyn og i 2020 ble det 9 kamper på 26-åringen. I garderoben på Kringsjå har hun spredd mye latter, smil og glede. Hun var også en av hovedpersonene i fjorårets Lyn-hit «Elsk å få hat», hvor det er nettopp Bakke som rapper versene.

Gjenforent med gammel trener
I vinter ble hun gjenforent med Tom Stenvoll, som hun også jobbet med i Stabæk, da han tok over for Ole Johan Aas. Ingrid har fått med seg et par treningskamper i oppkjøringen til årets sesong og ble blant annet matchvinner i 1-0 seieren mot Grei tidligere i vår. Gjentagende skader har gjort at henne nå velger å legge opp for andre gang.

Stenvoll har bare gode ord å komme med når han skal beskrive Ingrid:

– Ingrid var den yngste spilleren som debuterte i Toppserien for Stabæk da jeg var der som assistenttrener for henne i 2011. Det at hun var i Lyn da jeg kom hit var et hyggelig og morsomt gjensyn. Og det gjenspeiler nok Ingrid som person. Hun er hyggelig og omgjengelig og svært morsom. Hun skaper god stemning rundt seg, og er en positiv og herlig person å være rundt.

At hun nå gir seg blir trist for spillere og støtteapparat, men samtidig er det forståelig at hun velger som hun gjør nå:

– Det at hun gir seg nå synes vi selvsagt er trist, men det er også fullt forståelig i og med at hun har vært såpass plaget med skader. Vi er sikre på at Ingrid vil lykkes i det hun gjør, og ønsker henne lykke til videre i livet. Vi gleder oss imidlertid til å se henne på Kringsjå når som helst. Vi heier på Ingrid, avslutter Tom.

Hovedpersonen selv avslutter slik:

– Dette var ingen lett avgjørelse å ta, fordi det har vært veldig kult å være en del av Lyn. Men grunnet mye trøbbel med lysken/hamstring, samt arbeidssituasjonen min, så følte jeg til slutt at jeg ikke fikk så mye igjen for det som jeg hadde ønsket. Laget og apparatet vil bli savnet og selvfølgelig de som støtter oss rundt hver kamp og trening. Ønsker Lyn all lykke til videre og jeg kommer nok til å bli sett på Kringsjå i ny og ne.

Vi takker Ingrid Bakke for det gode humøret og innsatsen hun har bidratt med på feltet. Lykke til videre og vi gleder oss til å se deg på kamp, Ingrid!