Før kampen mot LSK Kvinner

Laura Gashi leverte en bra kamp på midtbanen i helgen. Kan hun bli matchvinner mot LSK Kvinner igjen? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 01. jun 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Ny kamp allerede i morgen, onsdag, når den utsatte serieåpningen borte mot LSK Kvinner skal spilles.
Stort sett har LSK Kvinner hatt god kontroll på disse kampene, men i 2020 yppet det unge Lyn-laget seg godt. Hjemme på Kringsjå ledet Lyn 2-0 helt frem til det gjenstod 15 minutter. Da hentet LSK Kvinner frem det de hadde av krefter og snudde kampen på tampen. Lagene møttes også i 1. runde i NM og da var det like før «cupbomben» smalt i LSK-hallen. Da holdt Lyn hjemmelaget til straffer, men måtte dessverre gi tapt der. Men i siste serierunde skulle det endelig stemme for Toppseriens yngste lag. Laura Gashi ble matchvinner i det som ble historien første seier mot LSK Kvinner. Onsdag får man muligheten igjen.

LSK Kvinner
Som Lyn, så seriestartet LSK Kvinner i helgen. Kanarifuglene fikk besøk av Arna-Bjørnar som endte i en målfest. De gule vant til slutt hele 5-2. Ifølge toppserien.no var det en ganske tafatt førsteomgang der Bergenslaget startet best, men LSK Kvinner kom ut i hundre i andreomgang.

Det blir gjensyn med Camilla Linberg og Mimmi Löfwenius Veum i morgen.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Det er ingen tvil om at årets LSK Kvinner-lag ønsker å revansjere fjorårets «fiaskosesong». De endte til slutt på en 5. plass i 2020, kun åtte poeng foran Lyn på plassen bak.

I vinter har de forsterket laget med to Lyn-spillere. Både Camilla Linberg og Mimmi Löfwenius Veum valgte å flytte arbeidsplassen ut av Oslo. Førstnevnte startet også godt i debuten sin i gul drakt. Fjorårets toppscorer i Lyn leverte en solid kamp for de gule og sorte, og stod bak to av målene. Kan hennes gamle lagvenninner stoppe henne?

Det blir et hyggelig gjensyn med begge to, i tillegg til Andrea Wilmann som alle tre har levert gode prestasjoner i Lyn-drakt opp gjennom årene. I morgen blir det bare Linberg Lyn vil møte på banen, da de to andre er ute med skader og i opptrening.

Det er fortsatt ikke for sent å bli med i Målklubben! Støtt klubben med en sum for hver Lyn-scoring i 2021.

Lyn
Det ble ingen drømmestart borte i serieåpningen, men det var heller ikke mange som forventet det på Intility Arena. Kampen i seg selv var jevnspilt og Lyn var på høyde med Vålerenga gjennom store deler av kampen. Det er mye positivt å ta med seg videre, samtidig som det er ting å lære av.

Tom Stenvoll og jentene reiser til Lillestrøm for å jakte årets første poeng, og det er en heltent Lyn-lag som drar. Det er fortsatt kun Emilie Bølviken som er skadet og uaktuell til kampen. Resten av troppen er friske og raske, så Stenvoll står fritt til å velge blant mange.

Fikk du med deg at Julie Aune Jorde har fornyet kontrakten?

Hvordan se kampen?
Eneste mulighet for å se kampen er på direktesport.no (krever abonnement). Ingen tilskuere er tillatt i LSK-hallen grunnet lokale restriksjoner. Vi vil også oppdatere viktige hendelser i våre kanaler underveis i kampen.

Kampstart er onsdag klokken 19.00 i LSK-hallen.