VÅLERENGA MEST EFFEKTIVE I BYDERBYET

Sommeren har ankommet hovedstaden og det varmt på Intility Arena, da Lyn serieåpnet borte mot Vålerenga. Hele 23 varmegrader i skyggen ble det målt ved avspark, og det virket som varmen påvirket spillerne utpå banen. Omgangen ble preget av en del unøyaktige pasninger fra begge lag, uten at noen ble straffet av det.

Se sammendraget og intervju med Tom Stenvoll nederst i saken.

Det var en jevnspilt kamp hvor Lyn var fullt på høyde med de regjerende mesterne. I første omgang er både Kristin Haugstad og Sofie Tunes farlig frempå, men avslutningene er ikke gode nok. Og det er når man er inne i en god periode det ofte smeller i mot om man ikke scorer selv. Etter 40 minutter er Iselin Sandnes Olsen uheldig som sklir i det hun skal klarere på 2-3 meter fra mållinjen. Vålerengas Synne Jensen oppfatter muligheten raskt og pirker inn ledelsen på deres første sjanse i kampen.

Tidlig i andreomgang blir Lyn snytt for straffe da Emma Godø Stølen blir felt på hjørnet av 16-meteren. Fra tribuneplass ser situasjonen ser den i hvert fall veldig klar ut. Men dommer Henrikke Holm Nervik mener ikke det er noe forseelse og vinker spillet videre.

Syv minutter senere er Vålerenga frempå igjen. Langs venstresiden til vertene finner Celin Bizet sin lagvenninne Elise Thorsnes som styrer ballen inn til 2-0. Og når Lyn på tampen satser mer offensivt kommer to raske bakover på overtid, så kampen ender 4-0.

Kampen var aldri noen 4-0 kamp, for det var langt jevnere enn det resultatet sier. Det er alltid ting å rette på, men det er mye positivt å ta med seg fra dagens kamp. Lyn var på høyde med Vålerenga i store deler av kampen, så kommer man med denne energien i hver kamp, så blir det mange poeng fremover.

Allerede førstkommende onsdag blir det mulighet til å slå tilbake når vi møter LSK Kvinner i den utsatte kampen. Det er godt å være i gang!