Lyn Utviklingsavdeling 2024

Positiv start på sesongen for Utviklingsavdelingen.

Vinteren 2024 har vært preget av endel endringer i Lyn Fotball. Først og fremst positive i form av økt profesjonalisering og flere trenere på større stillinger. Dette medfører også at vi har kunnet stramme til litt i utviklingsavdelingen i form av krav og kvalitet på det vi gjør.

Gjennom vinteren og våren har vi hatt fokus på hva slags kultur vi ønsker å ha, på og utenfor banen. Samt mye fokus på treningsprosessen og gjennomføre økter med kvalitet. Vi har strammet inn rammeverket vårt og startet arbeidet med en ny og forbedret fagplan som skal gi føringer for hele utviklingsavdelingen.

De ulike lagene har på sitt vis hatt en veldig fin oppkjøring. U15 tok bronse i Future cup i Sverige, mens U17 gikk hele veien i Valencia Cup. Begge lag har også startet sesongen i årets 15 og 17 Regional med henholdsvis seiere i første kamp, før U17 spilte uavgjort borte mot Fet i runde 2. Det ser ut til å gå mot gode sesonger for de to lagene våre, og vi ser at jentene har tatt store steg i løpet av vinteren. Dere kan følge både U15 og U17 på hjemmesidene i år.

Rekrutt-laget vant Lillehammer cup og har hatt strålende resultater i pre-season med seiere over blant annet Frigg, Grei og Røa 2. Alle tøffe og gode konkurrenter i 2.divisjon. Søndag 21.04 venter årets første kamp i 2.div senior når rekruttene reiser til Bergen for å møte Fana. Det blir utvilsomt en en utfordring i år med flere lag fra vestlandet som vi aldri har møtt før. Utviklingen tyder i alle fall på at det kan bli mye morsom fotball fra de i år!

I tillegg ser vi en solid økning antall spillere på talentleir i 2024. I 2023 hadde vi totalt 6 spillere innom aldersbestemte landslag og talentleir (fra J19 og nedover). I 2024 har vi så langt hatt 12 spillere innom J19, J17 og J16 landslagene, samt på talentleir for 2009 og 2010. Dette er en solid økning som vi er veldig stolt av, samtidig som vi må rette en stor gratulasjon til de tidligere klubbene Kjelsås, Kolbotn, GUI, Molde og Ull/Kisa hvor jentene som har gått til Lyn i år kommer fra. 

Samtidig er det flere spillere som i år både har hospitert jevnlig eller enkelte ganger med A-laget, og Maia Melgård fikk tidlig debuten i Toppserien som den yngste debutanten for Lyn noensinne i serien. Veldig morsomt for Maia, men også motiverende for de unge jentene på Rekrutt og nedover som ser at det er muligheter i toppen.

Alle lagene kan følges via hjemmesidene i år, hvor vi vil oppdatere med artikler i tillegg til at dere kan følge tabellsituasjonen, resultater og kommende kamper! Endelig er sesongen i gang og vi ser frem til en bra periode fremover!

U15/U17 kan også følges på instagram: lyn_j09

OBS! Fra 18-20 Mai arrangerer vi Lyn Damer Proffhelg hvor spillere/trenere fra A-laget vil komme innom og arrangere treninger. Her kan dere få inspirasjon og motivasjon til hvordan dere kan trene! Åpen for alle født 2009-2013 uavhengig av nivå og klubb. Mer om det her.