Før Oslo vest-derbyet på Kringsjå

Anna Nerland Aahjem var tilbake med målpoeng sist. Blir det fler mot Røa på søndag? Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 03. jun 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

13. serierunde står for tur denne helgen. På OBOS Arena Kringsjå er det er Oslo vest-derby mellom Lyn og Røa. Et lag i god form mot et lag som har slitt så langt i sesongen.

Bastionen har meldt sin ankomst, og det har også en annen legende i klubben. Thor-Rune Haugen gjør en gjesteopptreden som speaker når han vikarierer for Martin Hasselknippe og Ingvar Graffer i speaker-bua. Les mer om han her.

Røa
Søndagens gjester tok sesongens andre poeng mot Arna-Bjørnar sist. Klubben fra Vestre Aker har fått en svært tøff sesong etter opprykket fra 1. divisjon i fjor. Etter 11 kamper ligger de soleklart sist med fem poeng opp til Avaldsnes og Arna-Bjørnar. Det betyr ikke så alt for mye nå, siden tabellen deles og nulles etter 18 kamper. Men det er klart at varsellampene på Røa bør starte på blinke nå, for det er ikke bare å snu formen over natten.

Allikevel betyr ikke dette noe når de kommer til OBOS Arena Kringsjå på søndag. Alle vet at oppgjøret mellom Lyn og Røa har tendens til å bety litt ekstra. Den gamle storheten Røa har mye god historie å se tilbake på. De har fortsatt samme trener i Geir Nordby, men det begynner å bli lenge siden. Siden Lyn rykket opp i 2018 er det Lyn som sakte, men sikkert har blitt storesøster på Oslo vest.

Det er en liten måned siden lagene møtte hverandre sist. Da vant vi 2-0 på Røa kunstgress og hadde kontroll hele kampen. Etter det fikk Røa en opptur i NM, da de vant 8-0 mot Runar, før de tapte 0-3 for Stabæk og 0-2 for Brann.

Vi ønsker Christina Osnes-Ringen velkommen tilbake til sin gamle hjemmebane.

Bli med å tipp resultatet i kampen og vær med i trekningen av billetter av billetter til neste hjemmekamp

Lyn
Mai måned var feilfri med 5 seiere på 6 forsøk. Nå er vi inne i ny måned og det blir viktig å nullstille og fortsette med samme fokus. Tom Stenvoll sa tidligere denne uken at fokuset på utvikling har vært veldig viktig og er en av faktorene til at vi er med å kjempe om en topp 4 plassering.

Etter 11 kamper har Lyn scoret fjerde mest mål (14 mål) og sluppet inn femte færrest (14 mål). Det er gode statistikker å ta med seg videre. Sist fikk Anna Nerland Aahjem slutt på måltørken, da hun ble matchvinner borte mot Kolbotn. Aahjem står med 4 mål og lagets toppscorer så langt. 14 mål fordelt på åtte ulike målscorere viser at det er flere som kan score.

Etter et tøft kampprogram de siste ukene var det godt for alle med en full normal treningsuke. Det lille som har vært av smårusk og småskader er leget og troppen er svært nær helt skadefri. Det er bare Josefine Birkelund som ikke er spilleklar til søndag. Ellers kan trenerteamet velge og vrake i en svært motivert spillergruppe.

Hvordan se kampen:
Tre hjemmekamper står for tur før en lengre ferie. Kirvil Odden Sundsfjord og resten av spillergruppen har vært ute å fridd til Bastionen og Lyn-supportere om å komme på kamp. I Toppserien har Lyn aldri før gjort det bedre, og det er fortsatt lenge igjen av sesongen. Dette laget kjemper om en topp 4-plassering i Toppseriens grunnspill, som vil si at man til høsten kan være med å kjempe om seriegull og Europacup-plasser. Det finnes ingen bedre grunn til å komme støtte Lyn-damene enn nå.

Ta turen til Kringsjå og OBOS Arena Kringsjå på søndag. Kampstart er 15.00.
Billetter kjøpes her.