Før kampen mot Sandviken

Emilie Raaum Closs mot Klepp tidligere i sesongen. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 06. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I morgen starter høstsesongen og spenningen fortsetter i Toppserien. Tabellen er delt opp i to der topp fire kjemper om tittelen, mens de resterende seks lagene kjemper om å unngå kvalik- og nedrykksplass. Det er svært jevnt på både på øvre og nedre halvdel. Kun fem poeng skiller fra Arna-Bjørnar på 5. plass og ned til Stabæk på sisteplass. I høst skal mye avgjøres og det er mye å glede seg til.

Sandviken
Det er en knalltøff utfordring som venter i første kamp etter ferien. Sandviken leder Toppserien etter en meget god vårsesong og er det eneste laget som ikke har tapt i årets sesong. Men det er jevnt i toppen også, og Sandviken ligger kun poenget foran Rosenborg på plassen bak. Det ligger mye press på Bergenserne som må fortsette den gode formen for å holde Rosenborg bak seg. Første test blir mot oss i Lyn på Kringsjå.

Det er ingen tvil om hvem som er favoritt før denne kampen. Motsatt oppgjør i våres endte med en stygg smell med Lyn-øyne. Sandviken vant kampen til slutt 5-0.

I løpet av sommeren har Sandviken mistet keeper Teagan Jade Micah, men erstattet henne med landslagskeeper Aurora Mikalsen fra Tottenham.

Kjøp billetter til kampen her

Lyn
I serien står Lyn-damene uten poeng på de siste tre kampene, som gjør at vi befinner oss på en 8. plass før denne runden. På Kringsjå har vi stort sett vært gode i vårsesongen, selvom poengfangsten kunne vært bedre med litt mer flaks og dyktighet.

I treningskampen mot Grei forrige helg fikk hele troppen spilletid i 4-0-seieren. Det ble skapt mye sjanser fremover og ga Grei få muligheter.

Josefine Birkelund fikk kun noen få minutter på banen mot Grei. For kun minutter etter at forsvarsspilleren ble byttet inn, måtte hun igjen ut med skade. Dessverre for Josefine og oss er dette en skade som setter Heming-jenta ut av spill for en god stund, så hun blir ikke å finne i kamptroppen mot Sandviken. Vi ønsker Josefine god bedring og håper å se henne tilbake raskt på banen.

Ellers er troppen skadefri og det blir spennende å se hvilke 11 Tom Stenvoll velger fra start.

Sofie Tunes spilte sin kamp nummer 100 i Lyn-drakt mot Arna-Bjørnar før ferien. Det vil bli markeres før kampstart på lørdag.

Hvordan se kampen?
Kampen spilles på Kringsjå, så vi håper du kommer å støtter damene fra tribuneplass. Hjelp fra tribunen gir ekstra energi for spillerne.

Er du fortsatt på ferie kan kampen streames på direktesport.no eller følges på VG Live .

Lyn – Sandviken har kampstart klokken 15.00 på lørdag.