Tunes i 100

Sofie Tunes borte mot VIF tidligere denne sesongen. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 06. aug 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Sofie Tunes spilte sin kamp nummer 100 i Lyn-drakt, da hun spilte mot moderklubben Arna-Bjørnar før ferien. Bergenseren kom til klubben i 2015 og ble samme år Norgesmester med J19-laget, etter å ha slått Stabæk i finalen.

A-lagsdebuten kom en sen oktoberkveld samme år. Sofie fikk drøyt 20 minutter hjemme mot Fart i 1. divisjon, den gang som back. For Tunes har spilt flere posisjoner i Lyn. Hun spilt på både høyre- og venstreback, og nå de siste årene har hun blitt flyttet fremover i banen og spilt kant. I tillegg har hun vel vært innom spissplassen også en liten tur.

Første scoring for a-laget lot vente på seg. For selvom hun har scoret en del mål i treningskamper, for Lyn 2, og i tidligere klubber, så var det ikke før i fjor høst hun scoret sitt første a-lagsmål. Nesten akkurat 5 år etter debuten sin scoret Sofie i den viktige borteseieren mot Røa. Så langt i år står hun med 3 scorede mål, og det blir garantert flere.

Et av Tunes beste minner i disse 100 kampene er selvsagt opprykket til Toppserien tilbake i 2017. Nå glir hun også inn på en ganske eksklusiv liste. For det er ikke så mange som har fått 100 kamper for Lyn Damer. Maren Thoresen, June Østensen, Benedikte Sand Birkelund, Noor Eckhoff, Camilla Linberg og nå Sofie Tunes. Vi kan også nevne at Joanna Bækkelund er svært nære og mangler kun fire kamper.

Vi gratulerer Sofie Tunes med 100 kamper og vil i morgendagens kamp ha en liten markering før kampstart.