Før kampen mot Klepp

Klare for årets første hjemmekamp

Kristin Haugstad mot Vålerenga forrige helg. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 04. jun 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Endelig er det duket for årets første hjemmekamp i Toppserien. Det er meldt strålende sommervær på Kringsjå og 24 grader til kampstart klokken 15.00. Kampen spilles kun foran 50 tilskuere på tribunen grunnet restriksjonene til byrådet i Oslo. Les viktig billettinfo her. På syv møter har Klepp vunnet seks av dem, mens Lyn tok sin ene seier tilbake i 2019, da scoret Vilde Hasund og Runa Lillegård. Oppgjørene er ofte jevne og tette, så det ligger an til en spennende kamp på Kringsjå.

Klepp
Gjestene fra Jæren har mistet flere nøkkelspillere i vinter og de aller fleste som har tippet utfallet av årets Toppserie, mener Klepp får et tøft år, inkludert vårt eget tabelltips. Etter to runder står Klepp med full pott og har foreløpig gjort tipsene til skamme.
For Klepp har åpnet med to hjemmeseire på rad. I serieåpningen scoret de fire mål på de første 20 minuttene og vant til slutt 4-1 mot Arna-Bjørnar. I runde to mot Stabæk klarte de å vippe kampen sin vei og vant 1-0. Nå skal jærbuene ut på første sin bortekamp for året.

Marthine Østenstad, Elisabeth Terland og Tuva Hansen har alle skiftet fra Klepp til Sandviken. Det er tre spillere som har vært viktige brikker i Klepp-laget de siste sesongene, tross deres unge alder. De har også mistet Adelaide Gay, førstekeeper i fjor, til FC Nordsjælland og Matilde Alsaker Rogde til Rosenborg, i tillegg til et par til. Det er en utfordring å erstatte så mange.

Klepp satser ungt i år og har hentet opp flere fra egen ungdomsavdeling. I tillegg har de forsterket med blant annet danske Kathrine Østergaard Larsen, australske Nikola Emmeline Orgill og amerikansk-albanske Kristina Maksuti, som ble matchvinner mot Stabæk sist.

Lyn åpnet målkontoen med to scoringer mot LSK Kvinner. Bli med å støtt klubben med en sum for hver Lyn-scoring i 2021.

Lyn
På onsdag var det bare nesten så man fikk med seg poeng borte mot LSK Kvinner, men positivt var det at årets første scoringer kom. Både Sofie Tunes og Anna Aahjem åpnet målkontoene sine og det er er forhåpentlig bare starten. Det var også veldig hyggelig å se Runa Lillegård tilbake i startoppstillingen, for det er over 1,5 år siden sist. Det endte ikke i scoring denne gangen, men alle vet hvor målfarlig den hurtige altaværingen kan være.

I motsetning til Klepp, så har Lyn startet med to bortekamper mot antatt sterkere motstand. Og selvom spillet til tider har vært lovende, så har det ført til null poeng så langt. Men sesongen er lang og Tom Stenvoll har allerede et sterkt ønske om å gjøre Kringsjå kunstgress til eget fort. Planen starter allerede denne helgen.

Med en tøff kamp i bena i midtukekampen, blir det spennende å se hvordan det slår ut mot Klepp på lørdag. Heldigvis har Stenvoll hele troppen til disposisjon, bortsett fra Emilie Bølviken.

Hvordan se kampen?
I årets første hjemmekamp i jubileumssesongen hadde vi håpet det skulle bli en festdag med fulle tribuner. En festdag håper vi fortsatt på, men mer enn 50 tilskuere på tribunen må vi vente litt til. Det er kun sesongkortinnehavere som slipper inn på tribunen til denne kampen. Sesongkort kan kjøpes her. For dere uten sesongkort så er løsningen å følge kampen på en av NTB sine livesider, eller se den live på direktesport.no.

Vi gleder oss til årets første hjemmekamp mot Klepp!
Kampen spilles lørdag klokken 15.00.