Før kampen: Kolbotn

Lørdag ettermiddag setter vi kursen til Groruddalen for å møte Kolbotn.

Foto: KH Media / Petter Alexandersen

Ny serierunde til helgen, der vi spiller borte mot nyopprykkede Kolbotn. Grunnet deres problemer med egen bane på Sofiemyr, gjør de som oss i fjor og spiller hjemmekampene sine på Grorud Match.

Kolbotn - Lyn har gitt mange kjedelige og tette kamper opp gjennom. Historien sier at laget som scorer først ofte vinner kampen, da det sjeldent er mange mål i disse oppgjørene. 0,7 (Kolbotn) og 0,5 (Lyn) i målsnitt på 13 oppgjør seg i mellom sier sitt.

Nå er det derimot helt nye tider for begge klubber og kanskje dette blir en ny start for god underholdene fotball mellom lagene?

Kolbotn
For Kolbotn har vært gjennom et stort skifte de siste to årene. I 2022 rykket laget fra Toppserien, til manges overraskelse, men laget sviktet i sluttspillet. Det var også da tankegangen snudde helt og et meget ungt lag med mange spennende spillere ble satt sammen før 1. divisjon startet i 2023. Det unge laget viste kvalitet og rykket opp på første forsøk, og inn til årets sesong har de fortsatt med sitt unge mannskap.

De har bitt godt fra seg innledningsvis, men har kun fått med seg poeng fra hjemmeseieren over Arna-Bjørnar. Ellers har de knepne tap mot LSK Kvinner nå sist og Rosenborg for et par runder siden. Det betyr at de har plassen rett under oss på tabellen før duellen nå på lørdag.

I vinter forsvant Emilie Østerås til Stabæk og inn dørene på Sofiemyr kom Tuva Henriksen fra oss. Det er ikke bare Tuva som blir hyggelig å se igjen, for også Christina Osnes-Ringen og Lyn-ikonet Joanna Aalstad Bækkelund spiller for de hvite og blå.

På trenersiden har det også skjedd noen justeringer. En av våre grunnleggere, Tresor Egholm, var med på å ta Kolbotn opp i fjor, men valgte å ikke fortsette. Hans med-trener i fjor, Vetle Vangstuen, fortsetter og har fått med seg Luke Torjussen, som kommer fra assisterende trener i KFUM på herresiden.

Blir det mer å feire for Jenny Røsholm Olsen på Grorud? Foto: KH Media / Petter Alexandersen
Blir det mer å feire for Jenny Røsholm Olsen på Grorud? Foto: KH Media / Petter Alexandersen

Lyn
Forrige helg var et svakt øyeblikk i vår 15 år lange historie. Det er alltid tøft å tape og slik at fotballen. Hele gjengen har samlet seg og ønsker å slå tilbake med stor revansjelyst.

Stygge sifre til tross, så har det vært litt hyggeligere å analysere kampen. For spillemessig var vi på høyde med Stabæk og på en annen dag kunne vi vunnet kampen. Uken har startet med noen gode økter og humøret er på vei tilbake. Nå ser vi oss ikke bakover og har fokus på det vi kan gjøre noe med.

Lyn-damene er klare til å dra tilbake til "vår gamle hjemmebane" til helgen og ønsker å ta med seg et godt resultat og tre poeng hjem til Oslo vest.

Hvordan se kampen
Vi håper at du blir med oss tilbake til Grorud lørdag ettermiddag. Billettinformasjon finner du her. Kampstart er 14.00.

Er du en av de som har tatt deg langhelg og dratt bort fra Oslo i helgen, så går selvfølgelig kampen på TV2 Play.

Kolbotn - Lyn, lørdag 11. mai klokken 14.00 på Grorud Match.