Før kampen: Brann

Toppserien er tilbake og lørdag møter vi Brann i deres aller siste kamp på Stemmemyren. Kampen er rundens hovedkamp på NRK.

Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Det er drøyt tre uker siden siste kamp og abstinensene kommer snikende. Kropp og sjel er klare for å komme i gang igjen med det vi jobber året rundt for.

Med unntak av en velfortjent påskeferie, så har ukene etter Rosenborg-kampen blitt brukt godt på treningsfeltet og alle ser frem til å ta det ut i kamp. På motsatt banehalvdel venter et godt Brann-lag som skal ta avskjed med Stemmemyren, før de flytter inn på Brann Stadion.

Det forventes rundt 1000 tilskuere på lørdag i et typisk Bergens-vær med lett regn frem til kampstart.

Brann
Brann har i vinter imponert hele fotball Europa med gode resultater i Champions League og tok seg hele veien til kvartfinalen. Der ventet Barcelona, hvor alle spådde de få muligheter og spørsmålet som gikk igjen var hvor mye de skulle tape med.

Brann dro frem sitt beste over to kamper og sørget for at spanjolene måtte jobbe hardt for avansement. Knepent 2-1 tap ble det hjemme i Bergen, og 3-1 tap i Barcelona. Lyn-jenta Caroline Graham Hansen scoret blant annet for Catalonerne.

Grunnet Champions League ble deres 2. runde kamp mot Vålerenga utsatt, så deres noe overraskende tap mot LSK Kvinner i serieåpningen gjør at laget står poengløse i Toppserien.

Det har ikke skjedd det helt store på overgangsmarkedet hos de røde fra Bergen denne vinteren. De har fått inn Anna Nerland Aahjem fra oss, i tillegg til Tuva Hanneli Michelsen fra Åsane. Ut dørene har Maria Brochmann dratt til Sverige, Mille Aune til Molde og Hanne Larsen til Arna-Bjørnar. I tillegg la spissen Larissa Crummer opp etter Barcelona-kampen i påsken.

Lyn
Joakim Dragsten sa tidligere denne uken at Brann kanskje er årets tøffeste bortekamp, men at han og laget er klare for å ta utfordringen. Samtidig er Lyn et lag som Brann synes det er vanskelig å møte. De husker nok spesielt godt vårt siste møte, da vi ødela deres nærmest perfekte høstsesong med 3-2 seier på Kringsjå. Da scoret Jenny Røsholm Olsen to mål og Tanja Myrseth sitt første i Lyn-drakten.

Myrseth og Røsholm Olsen er begge fortsatt i klubben og er sammen med resten av laget svært interesserte i å ødelegge avskjedsfesten til bergenserne og få med poeng hjem.

Hvordan se kampen
Dette er årets første TV-kamp for sesongen, der vi får skinne litt på hovedkanalen til NRK. Sendestart er 16.30.

Er du i Bergensområdet i helgen, så setter vi som alltid stor pris på støtte fra tribunen. Det er forventet godt med tilskuere på lørdag, så alt av Lyn-effekter på tribunen settes stor pris på. Billetter til kampen kan kjøpes her.

Brann - Lyn, lørdag klokken 16.45 på Stemmemyren.