Før kampen: Arna-Bjørnar

Vi starter festen til nasjonaldagen to dager tidligere med hjemmekamp mot Arna-Bjørnar.

Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Det er klart for midtukekamp i Toppserien på onsdag og vi får besøk fra Arna-Bjørnar på Kringsjå. Dette blir en viktig kamp for begge lag og spesielt Arna-Bjørnar trenger sårt poeng for å ikke falle for langt bak sikker plass.

K P
6 Røa Fotball Elite 7 12
7 Lyn 7 5
8 Kolbotn 7 4
9 Åsane 7 2
Oppgjørene mot Arna-Bjørnar ender alltid med mål og det forventer vi også onsdag. De fire siste kampene har endt med fire scorede mål totalt og de tre siste har endt 2-2. I fjor vant vi 3-1 borte i Bergen i den første av tre møter. Historisk sett er det jevnt fordelt fire seire til hver på 14 oppgjør, men vi har de siste årene fått et lite overtak. Sist onsdagens gjester vant mot oss må vi helt tilbake til 17. juli 2021 for å finne.

I år ser begge lag ganske mye mer annerledes ut enn tidligere, så hvordan historien fortsetter får onsdagens kamp vise oss.

Kjøp billetter til kampen her

Arna-Bjørnar
Onsdagens motstander rykket ned i fjor, men ble tilbudt plassen da Avaldsnes mistet lisensen. Det takket Arna-Bjørnar naturlig nok ja til og derfor er de også motstandere i år.

Nedrykket har gjort at det har blitt endringer og i vinter ble Erik Mjelde og Martin Haugen ansatt som nytt trenerteam. På spillerfronten har de mistet Kaja Hjelmhaug, Mina Bell Folland, Ina Gausdal, Sigrid Aas, Hanna-Lina Boubezari og Imane Chebel. Inn dørene på Arna Idrettspark har Hanna Larsen og Benedicte Berge kommet. Larsen var i Arna-Bjørnar i hele fjor på lån fra Brann, men i vinter ble lånet gjort permanent.

Innledningsvis har det ikke gått så mye bedre enn i fjor gjestene fra Arna. Etter syv kamper står de med ett poeng og -24 i målforskjell. I siste kamp ble det brutalt for de unge spillerne, da de tapte hele 10-0 hjemme mot Brann. Vi har selv nylig opplevd å tape med store sifre, så vi vet at det mest sannsynlig vil komme en rask reaksjon når de kommer til Oslo vest onsdag. Den gjelder det å stå opp for om det skal bli tre hjemmepoeng.

IMG_3278.jpg
Luisa Luna Galteland debuterte fra start sist og fikk med seg to assist. Her fra oppvarmingen. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng

Lyn
I helgens runde ble fikk se et Lyn-lag som viste moral og kom tilbake og snudde kampen fra 0-1 til 2-1, før kampen til slutt endte 2-2. Nå gjelder det å bygge videre på det positive fra Kolbotn-kampen og rydde opp i småfeilene. Det håper vi å se resultater av allerede i morgen mot Arna-Bjørnar.

Jenny Røsholm Olsen har kommet godt i gang og har scoret fire mål så langt. 24-åringen kommer til flere og flere sjanser, og er et uromoment på topp. I tillegg fikk vi se WANG-eleven, Luisa Luna Galteland fra start sist, som grep debuten fra start med stor selvtillit og fikk to målgivende.

– Vi går inn i kampen som vi har gjort nå i det siste. Vi får mer og mer selvtillit på det offensive spillet og må egentlig bare bygge videre på det. Også er jo Toppserien sånn at man ikke kan slippe seg ned noen hakk, for det er bra lag, så vi må absolutt spille på vårt beste for å slå Arna-Bjørnar på onsdag, sa Røsholm Olsen etter kampen mot Kolbotn.

Fort Kringsjå skal gjenoppstå og det er et heltent Lyn-lag som er sultne på tre poeng.

Hvordan se kampen
Hjemmekamp på Kringsjå på en onsdag kveld i strålende sol. Det er meldt 23 grader ved kampstart, så her håper vi du kommer å nyter sol og god fotball sammen med oss. God støtte i ryggen er kanskje akkurat det vi trenger nå, så møt opp på Kringsjå klokken 18.00 onsdag. Billetter er i salg her.

OBS! Inngangen fra Olav M. Troviks vei er stengt, så det vil kun være inngang fra sørsiden. For å komme dit må man gå gjennom studentbyen.

Kampen går også på TV2 Play.

Lyn - Arna-Bjørnar, onsdag 15. mai klokken 18.00 på Kringsjå.