Poengdeling mot Kolbotn

Et jevnt og tett oppgjør i varmen på Grorud endte med 2-2 og poengdeling.

Lørdag ettermiddag var vi tilbake på gamle trakter og fikk et gjensyn med fjorårets hjemmebane på Grorud Match. Denne gangen var det Kolbotn som skulle være vertsskap, drøyt 25 kilometer fra sin egentlige stadion, Sofiemyr.

I et nydelig vær over hovedstaden satte lagene i gang. Fra start var det gjort noen endringer fra sist, deriblant Anna Palm var tilbake i stoppertrioen etter å ha mistet forrige kamp. På topp var det også klart for WANG-eleven og tidligere Ready-spiller, Luisa Luna Galteland, sin debut fra start, som senere skulle bli en sentral brikke i dagens kamp.

Men først må vi innom innledningen av kampen, for det var Kolbotn som kom ut best og med mest energi og vilje. Det ga umiddelbar effekt. For etter kun syv minutter snappet Kolbotn opp en svak pasning i Lyn-forsvaret, og spilte gjennom Marie Moen Preus, som alene med Kirvil Odden Sundsfjord hadde få problemer og satte ballen i mål. 1-0. Like etter var de nære igjen, men da var Odden Sundsfjord parat og reddet skuddet fra kloss hold.

Derfra og ut første omgang skulle bare mer og mer dreie seg om Lyn. For Lyn spilte seg nærmere og nærmere hjemmelagets mål, men uten helt å lykkes med avslutningene som gikk utenfor mål. Men da ballen først gikk over linjen, så ble det blåst frispark utover etter et hjørnespark. Tøffe tak i feltet begge veier, men dommeren ga fordelen til forsvarende lag. Fortsatt 1-0 til Kolbotn.

Røsholm Olsen-dobbel
Men da det så ut som bortelaget skulle gå målløse av til pause, dukket Jenny Røsholm Olsen opp. Først brenner hun en stor mulighet på et godt innlegg fra Tanja Myrseth, men like etter rettet hun det opp umiddelbart.

Først vant Cornelia Fladberg ballen på midten, der Kristin Holmen fosset fra midtbanen og til sekstenmeteren, før hun la den videre til nevnte Luna Galteland, som med is i magen og et erfarent blikk sendte ballen videre til en helt åpen Røsholm Olsen. Spissen gjorde alt riktig og beholdt roen og plasserte ballen i lengste. 1-1 og perfekt tidspunkt like før pause.

Andre omgang startet med en helt vanvittig redning fra Odden Sundsfjord som slo ballen opp i tverrligger og deretter ned på streken, før hun reddet returen igjen. Meget god redning fra sisteskansen.

IMG_3529.JPG
Tøffe tak i duellene lørdag ettermiddag. Her er Mathea Berget i duell. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng

Men det var Lyn som skulle score først i omgangen, og igjen var det Holmen og Luna Galteland som stod bak målet. Holmen sendte gjennom en stikker til 17-åringen, som ble felt på vei gjennom og dommeren var aldri i tvil og dømte straffe. Den gikk toppscorer Røsholm Olsen frem for å ta og satte den sikkert i mål. 1-2 og kampen var snudd.

Det var derimot ikke kampens siste mål. For Kolbotn tok litt mer tak i kampen mot slutten og kvarteret før slutt kom Thea Mikkelsen seg gjennom og faller innenfor sekstenmeteren. Dommeren vinker spillet videre, men 21 av 22 spillere stoppet opp et lite sekund. Preus gjorde det derimot ikke og fikk ballen med seg videre og hamret den opp i nettaket. 2-2.

Det siste kvarteret ble da et spennende et. To litt slitne lag som begge ønsket mål, sørget for rom og litt sløve avgjørelser, men ingen av lagene klarte å utnytte det og kampen ble blåst av på 2-2.

Se intervju med Røsholm Olsen og sammendrag under.