Fink tilbake med comeback

Maria Fink gjorde et etterlengtet comeback på fotballbanen og i Toppserien, da hun lørdag ble byttet inn i byderbyet mot Vålerenga. Nå gleder vi oss til å se mer av stopperkjempen fremover.

Foto: Odd Sindre Tonning / Toppfotball Kvinner

Lørdag var det 399 dager siden Maria Fink spilte sin siste kamp for Lyn. 9. september 2023 måtte Maria hjelpes av banen med skade i kampen mot Rosenborg. Det viste seg å være en alvorlig korsbåndsskade og 20-åringen måtte opereres.

I våres var hun tilbake i opptrening, men ble i sommer satt tilbake et par uker med en liten skade i menisken. Etter en gradvis opptrapping igjen har den unge midtstopperen fått to innhopp for rekruttlaget i 2. divisjon denne høsten.

Men i går var hun endelig tilbake i Toppserien. I det 63. minutt erstattet Fink sin lagvenninne Emilie Raaum Closs i forsvarsrekken, og på vei inn fikk hun en god klem av Kristin Holmen.  Ekstra spesielt var det at det var på samme dag som hun ble operert på i fjor, og så og si på 3-årsdagen siden debuten hennes, mot nettopp Vålerenga i 2021 (9. oktober 2021).

– Det var utrolig, utrolig gøy. Det er et år siden i dag tror jeg, siden jeg opererte, så en skikkelig lettelse å endelig få teste seg igjen, sier en smilende Fink til Lyn-TV etter kampslutt.

Maria Fink nøt sine første minutter tilbake i Toppserien. Foto: Odd Sindre Tonning / Toppfotball Kvinner
Maria Fink nøt sine første minutter tilbake i Toppserien. Foto: Odd Sindre Tonning / Toppfotball Kvinner

Naturlig nok var det noen smånerver, men hun sier det gikk fort over når ting gikk så raskt.

– Det var jo nerver der. Jeg fikk en rask beskjed, så det var bare å varme opp og så var jeg egentlig veldig klar, fortsetter 20-åringen.

Det tok heller ikke lang tid før vi fikk se glimt av gode gamle Fink på banen. Uredd inn i dueller og hun ryddet godt opp i eget forsvar. Det gledes å se!

– Jeg har jo fått trent med gjengen en stund nå da, men kamp er selvfølgelig noe annet. Jeg vet ikke, det er jo match da, så da kommer jo instinktene på da, sier Maria videre.

I mai signerte Fink ny kontrakt med klubben

Det er ikke så lenge siden Josefine Birkelund kom tilbake fra samme skade, og i dag spilte henne sin første fulle kamp etter comebacket. Både Maria og Josefine har vært tydelige på at det har hjulpet å ha hverandre som støttespillere gjennom skadeperioden og i går avsluttet de kampen i sammen.

Dessverre måtte seieren vente, men akkurat dette var en seier i seg selv, som alle rundt klubben gleder seg over.

Det tar fortsatt litt tid før vi få se Maria tilbake for fullt, da hun fortsatt må spilles forsiktig inn, men hovedpersonen selv er klar for å kjempe seg tilbake på laget og gleder seg.

– Absolutt, jeg er veldig glad de ga meg tillitt i dag, så får vi se, avslutter Maria.

Se intervjuet med Maria her:

Annonse fra Toppserien: