Videre i NMJ19

Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 20. aug 2021 Skrevet av: Jørgen Reikerås

 

Onsdag var det klart for et tøft oppgjør i 1.runde av NMJ19 på bortebane mot ØHIL. ØHIL er et godt lag og har flere rekruttspillere som spiller 2.divisjon til vanlig, samt flere på A-laget som til daglig spiller 1.div og kunne stille i NM19. Vi visste dermed at det kom til å bli en tøff batalje på Ferd Arena Hosle.

Vi stilte også med et sterkt mannskap og hadde med oss flere spillere fra A-laget.

Kampen startet med et intenst press fra ØHIL hvor vi virkelig måtte finne frem våre gode egenskaper i frispilling for å få kontroll. Det høye presset roer seg etterhvert som vi spiller de av i starten og vi får dermed et litt mer gunstig kampbilde etterhvert med mye ball og hvor vi får etablert spillet høyere i banen. Etter mye ballinnhav og et flere gode muligheter får vi til slutt 1-0 scoringen av Monica etter et fantastisk gjennomspill fra Hanna.

Noen få minutter etterpå scorer dog ØHIL på en corner og vi er like langt.

Vi vet at ØHIL er gode på kontringer og dødballer, og mye av nøkkelen ligger dermed i å angripe med balanse og ikke gi bort unødvendige dødballer.

Vi fortsetter med et overtak i andreomgang, men klarer ikke skape like mye som i første omgang, det er likevel nok av muligheter til å score. ØHIL er småfarlige på et par kontringer, men vi føler likevel at vi har ganske god kontroll. I det 86 minutt finner vi Laura i framrom som lekkert slår ballen direkte i bakrom til Monica, hun passerer keeper og setter ballen rolig i mål. De neste minuttene presser ØHIL på for en scoring, uten å komme til noe særlig store sjanser.

Vi vinner dermed første runde i NMJ19 mot et meget godt ØHIL-lag og gleder oss til fortsettelsen!

Troppen til kampen:

Ingeborg Briskodden, Christina Osnes-Ringen, Maria Fink, Ingrid Sæther, Selma Olderheim, Julie Aune Jorde, Cathinka Tandberg, Laura Gashi, Monica Isaksen, Hanna Vik-Simonsen, Emilie Blikken, Amanda Robinson, Emilie Sofie Ludvigsen, Karoline Krok-Eikefjord, Linnea Reitan Bøgseth og Frida Bruusgaard.