Lyn-jenter på landslagssamling

Sist oppdatert: 16. apr 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Med alle korona-restriksjonene i dagens samfunn har det dessverre ikke vært mulig for J16-landslaget å møtes siden samlingen høsten 2020. Det var derfor gledelig at de denne uken kalte inn til et digitalt-møte for aktuelle spillere, noe som kan være en fin motivasjon for jentene, og ikke minst får de muligheten til å holde seg oppdatert på hvordan de norske aldersbestemte landslagene ønsker å spille.

Til denne samlingen ble hele fem Lyn-spillere tatt ut. Dette er noe vi selvfølgelig er stolte av, samtidig som flere av de har kommet til oss fra andre klubber, noe som vitner om et godt utviklingsarbeid i flere miljøer i Oslo.

Leonie Hesla Riis har vært i Lyn hele livet og gradvis tatt stegene i klubben. Hun har utviklet seg til å bli en solid og robust stopper, men samtidig en veldig viktig del av det offensive spillet med sin spilleforståelse og ro.

Ingeborg Stenvold kom til oss fra Årvoll høsten 2018 og har siden den gang tatt store steg. Hun er en veldig smart fotballspiller og har en veldig god evne til å styre tempoet i kampene.

Karoline Krok-Eikefjord er en nysignering for oss. Hun kom til oss i vinter fra Stabæk, og var før det i Bærum. Karoline er en rask og kreativ spiss med gode 1v1 ferdigheter og vi håper å se henne blomstre i Lyn-drakten fremover!

Ingeborg Briskodden kom til oss fra Heming i Januar/Februar 2020, og har siden den gang etablert seg på kretslaget, blitt tatt ut på toppgruppe og ble belønnet med en plass på landslaget under en samling høsten 2020. Hun har tatt kjempesteg det siste året, og er fortsatt i god utvikling. Før hun dro til Heming var hun i Røa.

Kamilla Melgård spilte i Korsvoll i barnefotballen, men gikk samtidig på Lyn akademiet og meldte overgang da hun startet i ungdomsfotballen. Allerede før hun hadde fylt 13 spilte hun semifinale i NM J16 borte mot Herd. En positiv nyhet til om Kamilla kommer snart!

Veldig gledelig er det også at alle 5 jentene til sommeren begynner på WANG Toppidrett, hvor de vil kombinere skole- og treningshverdagen. Det er veldig gledelig å se at samarbeidet bærer frukter, og disse jentene får mulighet til å satse innenfor fotball, samtidig som de får en god utdanning.

Vi gratulerer også Korsvoll, Heming, Røa, Årvoll, Bærum og Stabæk hvor noen av disse jentene tidligere har spilt. Dere har også bidratt meget godt til den utviklingen jentene har vist.