Lyn J19 videre i NM

Mathea Berg-Solemdal med to mål, da J19-laget gikk videre i NM. Foto: Lyn Damer

Sist oppdatert: 10. jun 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Torsdag kveld reiste Lyn til LSK-hallen for å møte Lillestrøm i cupen. Det er ikke LSK Kvinner som vi kjenner fra Toppserien, men det faktiske LSK.

Vi åpnet kampen med et veldig tidlig mål. Allerede før minuttet var spilt headet Ida Etholm Svangtun inn en corner. Derfra dominerte vi kampen den neste halvtimen og skapte flust av sjanser. Karoline Krok-Eikefjord satte inn 2-0 etter 10 minutter.

Tross dominansen kom Lillestrøm tilbake ut av ingenting etter 13 minutter. Spenningen skulle ikke vare lenge. For Mathea Berg-Solemdal, som nettopp debuterte i Toppserien og fylte 16 år på onsdag, satte sitt første for dagen etter 21 spilte minutter. Syv minutter senere la Ida Veseth Habbestad på til 4-1 og kampen var nærmest avgjort. På overtid fikk Berg-Solemdal sitt andre mål for dagen og fastsatte resultatet til 5-1.

Bortsett fra målet deres, så fikk ikke de gule og sorte lov til å skape mye mer. Tross en solid 5-1 seier, så reiste vi fra LSK-hallen vel vitende om at vi kunne pushet prestasjonene ytterligere og fortsatt kampen i samme spor som de første 30 minuttene.

Vi er svært glade for å gå videre i cupen og gleder oss allerede til å se hvem neste motstander blir.