J15 Adidas cupkamp borte mot Skeid

Sist oppdatert: 26. aug 2021 Skrevet av: Jørgen Reikerås

 

En særdeles travel dag med mye venting, usikkerhet og testing gjorde at oppladningen til den sene kveldskampen mot Skeid J15 ikke var ideell. Men 90 minutter før kampstart var alle klarert for spill, og vi kunne innta en nydelig kunstgressmatte på Nordre Åsen.

På tross av mye frem og tilbake de siste timene før kamp var jentene veldig klare for å bite godt fra seg mot et av landets beste J15-lag. Skeid går ut i 100, og vi sliter med å løse frispillingen de første 10 minuttene. Etter et par halvsjanser og en heseblesende start finner jentene endelig roen, og vi klarer etterhvert å tilrive oss et initiativ i kampen. Gradvis får vi løftet spillet høyere, og nå er det Lyn som skaper halvsjansene, i tillegg til en ganske bra mulighet. Men det er Skeid som tar ledelsen etter et brudd langt inne på vår banehalvdel. Med fri bane mot mål var det lite vi kunne gjøre for å forhindre at det stod 1-0. Vi maler imidlertid på, og vet at fotballkampen varer i 2×40 minutter. Et strålende angrep etter cirka halvspilt omgang er det balanse i regnskapet.

Deretter bølger spillet frem og tilbake, hvor vi er hakket mer tålmodige i angrepene våre enn Skeid. Idet det virker som om lagene går til pause med 1-1, bryter Skeid nok en gang ballen langt inne på vår banehalvdel, og tar ledelsen 2-1. Men der vi brukte 10 minutter på å svare den første gangen, svarer vi her direkte fra avspark. 9 pasninger senere, og uten at Skeid berører ballen ligger ballen i mål. 2-2 og pause.

I pausen er følelsen i laget at vi har vært det førende laget, og det handlet om å bygge videre på den følelsen.

Skeid har åpenbart bestemt seg for å løfte laget høyere, og vi blir som i den første omgangen presset langt tilbake i starten av omgangen. Men i likhet med førsteomgang klarer vi også her å tilrive oss et initiativ gjennom å flytte ballen hurtig mellom oss. I etablert forsvar har vi kontroll, mens det fortsatt er småskummelt de gangene Skeid klarer å bryte ballen på vår halvdel.

Utover i omgangen blir det store avstander i begge lag, uten at noen av lagene får noen store sjanser før det gjenstår 10 minutter. Da får vi et straffespark. Straffen er god, men redningen er enda bedre, og som vi vet er stengene keeperens beste venninne. Marginene var virkelig ikke med oss. Få minutter senere er det Skeid som får testet de nye stengene på Nordre Åsen, men også på den andre siden av banen var stengene på keeperens side. Og bare for sikkerhetsskyld fikk vi testet metallet en siste gang 2 minutter før slutt, men heller ikke denne gangen ville ballen i mål. Dermed endte det 2-2, i en kamp begge lag helt sikkert føler de kunne vunnet.

Laget:

Maria, Elise, Henriette, Cornelia, Mina, Solveig, Helle, Ingrid, Nathalie, Selma, Leah, Mathilde, Ella, Karoline, Taran, Hedda, Helena, Ida

En fin oppladning til sesongstart neste fredag borte mot Nittedal. Vi gleder oss!