Før kampen: Lyn – Vålerenga

Byderby og TV-kamp

Får vi slike jubelscener mot byrivalen på lørdag? Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 07. okt 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Det er endelig tid for byderby på Kringsjå igjen – nå uten restriksjoner.
OBOS gir bort billetter i forbindelse med gjenåpningen, les hvordan du henter ut billett her.

For en lørdag det blir. Lyn-kamp, byderby, Rosa Sløyfe-aksjon og NRK-kamp. I tillegg er det viktige poeng det står om for begge lag. Bare å utsette andre planer, det er på Kringsjå du har lyst til å være mellom 15 og 17.

Vålerenga
I samme oppgjør for 11 måneder siden ble småsure VIF-spillere sendt hjem til østkanten uten poeng. To mål av Runa Lillegård og ett av Camilla Linberg sørget for seier mot laget som til slutt ble seriemester. På lørdag kommer østkantlaget på nytt besøk til Kringsjå.

Denne sesongen har ikke gått så bra som i fjor i serien. De ligger 14 poeng bak serieleder Sandviken, men er fortsatt med i medaljekampen. Forrige helg tok de seg til cupfinale etter 4-0 mot LSK Kvinner.

I motsatt oppgjør tidligere år vant VIF 4-0, der Lyn gikk litt i oppløsning mot slutten. Kampen var langt jevnere enn det.
Siden den kampen har Vålerenga noen endringer i stallen.  Agnete Nielsen, Thea Bjelde, Klara Sporsem og Olaug Tvedten har alle blitt hentet til klubben, mens Celin Bizet har gått til PSG og Sigrid Heien Hansen har lagt opp.

https://lyndamer.ticketco.events/no/nb/e/lyn__vaalerenga

Lyn
Tapet mot Stabæk i forrige serierunde har gjort innspurten enormt spennende. Stabæk vant i tillegg hengekampen mot Klepp, så nå skiller det kun 1 poeng ned til kvalikplassen som Stabæk ligger på og 5 poeng ned til Klepp på nedrykksplassen.

Det var en svak prestasjon mot Stabæk og man møter et langt bedre fotballag på lørdag. Hittil i sesongen har man spilt veldig godt mot antatt bedre lag, og ikke fullt så bra mot jevnere lag. Mot fulltidsspillerne i Vålerenga på lørdag håper vi trenden fortsetter.

Byderbyene mot Vålerenga betyr noe ekstra og tenningsnivået er det ingenting å si noe på. Så gjelder det bare å bruke tenningen riktig. Det er svært viktige poeng å spille om og det vet alle.

Sammen med våre samarbeidspartnere så støtter vi Rosa Sløyfe-aksjonen. Bli med du også – gi et bidrag her.

Hvordan se kampen?
Byderbyet mot Vålerenga ser du aller beste på Kringsjå. Det er der du vil føle stemningen og tenningen best. Når Obos også gir bort billetter er det vel ingen tvil. Fotball er best på stadion.

Er du bortreist på høstferie så går kampen både på direktesport og NRK. Sendestart på NRK er 14.45.

Vi gleder oss til å se alle igjen. Velkommen skal du være! Kampstart er lørdag klokken 15.00.