David mot Goliat

Men det betyr ingenting

Sist oppdatert: 25. sep 2020 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Det var veldig godt for alle i klubben å gå inn i landslagspausen med en veldig viktig seier mot Sandviken. Etter en langhelg med fri møttes alle fullt oppladet mandag ettermiddag til en ny treningsuke. Det har gjort godt og alle gleder seg til å fortsette poengjakten denne høsten.

Denne runden kommer gulljagende Avaldsnes på besøk til Kringsjå, mens Lyn fortsetter å kjempe i nedrykksstriden. Dette er kampen mellom David og Goliat på flere måter. Med langt større budsjett og spillere fra alle verdensdeler bør de vinne kampen enkelt. Men slik fungerer det heldigvis ikke i fotballen.

For i serieåpningen mot nettopp Avaldsnes ble nok mange overrasket over at det ble så jevnt som det ble. Sluttresultatet ble 5-2 til hjemmelaget, men kampen var langt jevnere enn det. Flere snodige dommeravgjørelser påvirket kampen, spesielt 2-1 og 4-2 målene til Avaldsnes ble særlig diskutert etter kampen. Les alt om det første oppgjøret her og se høydepunktene fra kampen øverst i denne saken.

Avaldsnes har i år levert jevnt godt og er blant fire lag som kjemper om å bli årets seriemester. Kun fire poeng skiller opp til Vålerenga på 1. plass, som også har spilt én kamp mer enn resten. I siste runde før pausen møttes nettopp disse to lagene, hvor det ble målløst. Det var også imponerende nok den syvende kampen på rad uten tap for Rogalands-laget.

For Lyn sin del stoppet rekken uten seier på syv kamper forrige runde, da Camilla Linberg scoret to mål mot Sandviken. En svært god lagseier. Seieren tok Lyn opp på kvalifiseringsplassen igjen og passerte Røa, som også har én kamp mer spilt. Samtidig er det nå kun to poeng opp til Kolbotn og tre opp til Klepp på de to plassene over. Det blir derfor seks utrolig spennende kamper i høst.

Billettsalget er åpnet og det er drøyt 100 billetter lagt ut for salg. Billetter må kjøpes online før kamp, da vi selger billetter ved inngangen på kampdag.

Vi gleder oss til kamp på søndag. Kampstart klokken 15.00 på Kringsjå kunstgress.