Blir det tidenes vestkant-derby?

Lyn kan sende Røa ned

Det blir tøffe dueller i derbyet. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 29. okt 2020 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Aldri før har det vært jevnere i topp og bunn i Toppserien. Fire lag kjemper om serietittelen, mens fem lag kjemper for å unngå kvalikplassen og den direkte nedrykksplassen.

På lørdag er det duket for et ekte vestkant-derby på Oslo vest. Lyn skal til Røa for å spille om ekstremt viktige poeng for begge lag. Dette blir lagenes syvende tellende kamp seg i mellom. På de tidligere seks møtene står lagene med to seire hver og to uavgjorte. I 2019 vant Lyn borteoppgjøret, mens det ble 1-1 hjemme på Kringsjå. 1-1 ble det også i sesongens første oppgjør.

For syv år siden, sommeren 2013, møttes lagene for første gang til 2. runde i NM. Røa vant 0-7. På det laget spilte Guro Bergsvand, som i forrige runde reddet uavgjort for Sandviken i 2-2-kampen mot nettopp Røa. Det målet sørget for at det fortsatt skiller fire poeng mellom lagene, og ikke to. Tilfeldig at det var en Lyn-jente som dukket opp på overtid?

Røa har hatt et tøft år etter at de i vinter mistet flere nøkkelspillere. I år har laget kun scoret 12 mål mot sine 40 i 2019. Fjorårets toppscorer forlot Røa til fordel for Vålerenga. 16 av målene i Toppserien ble scoret av nettopp henne. I år er det tidligere Lyn-spiller Linn Huseby som er lagets toppscorer med fem mål så langt. Det er også spilleren vi bør ha et ekstra øye til på lørdag, for skuddfoten hennes er en av Toppseriens beste.

Selvom det er lett å se seg blind på tabellen og at Røa har slitt i år, så har de faktisk vært uheldige i flere kamper. Mot Sandviken var de som nevnt svært, svært nære tre utrolig viktige poeng. Det er et lag som har blitt bedre og bedre utover sesongen og Røa-ikonet Geir Nordby er garantert rett mann til å fyre opp jentene til vestkant-derbyet på lørdag.

Lyn har derimot vunnet 2/2 kamper på Røa kunstgress i Toppserien og kommer fra en rekke gode kamper i serie og cup. Mot Arna-Bjørnar sist doblet(!) Lyn sin egen rekord da de vant 4-0 – største seieren i Toppserien for hovedstadslaget. Spesielt var det også at ingen av toppscorerne var sist på ballen, men at nye meldte seg på. Ikke minst hyggelig at Runa Lillegård åpnet målkontoen etter kun 13 minutter på banen. Det kan komme godt med inn mot Røa-kampen.

Syv poeng på de fire siste seriekampene er fasiten for Lyn og moralen i spillegruppen er svært god.

Vestkant-derbyet på lørdag kommer til å smelle. Vinner Lyn mot Røa og Kolbotn vinner mot Sandviken, så rykker Røa ned. Med kun tre kamper igjen og fire poeng opp til kvalikplassen, så har Røa alt presset på seg – de må vinne. Med Lyn-seier kan Ole Johan Aas og co dårligst ende opp på kvalik.

Norsk Tipping tror på en åpen kamp ut i fra oddsen de har satt på kampen: H: 2,50 U: 3.25 B: 2.45

Det er ikke lov med bortesupportere på kampen, men du kan streame her.
Kampstart lørdag klokken 13.00.

Sesongens første vestkant-oppgjør endte 1-1 på Kringsjå. Se høydepunktene fra kampen under.

 

Tipp riktig resultat i kampen og vinn to billetter til byderbyet mot Vålerenga i årets siste hjemmekamp neste helg: