Om Lyn Fotball Damer

Stiftet:

3.mars 1896

Hjemmebane:

Kringjså kunstgress

Underlag:

Kunstgress m/gummispon

Kapasitet:

ca 550

Draktfarge:

Hjemme: Rød/Hvit-Blå-Rød
Borte: Blå-Blå-Blå

Liga:

Toppserien

Vår historie

Ski- og Fotballklubben Lyn rakk så vidt å slippe til jentene også på fotballbanen innen årtusenskiftet, før Lyn Fotball fem år senere stilte sitt første elleverlag i ungdomsfotballen. En naboklubb stinn av tradisjoner for jente-og kvinnefotball ble en naturlig samarbeidspartner, da satsingen på jentefotballen tok til i årene som fulgte, med forente krefter kunne Koll og Lyn stille lag i både J13-, J14-, J15- og J19-serien fra 2008.

Fra sesongen 2009 spilte lagene som rene Lyn-lag, med et eget seniorlag påmeldt i kvinnenes 4. divisjon. I et år Lyns 16-årslag både vant Norway Cup og ble historiske som de første Norgesmesterne i denne klassen, ble opprykkskampen mot Toppserielaget Linderud-Greis rekruttlag for tøff. Lyn endte ni poeng bak groruddølene, men slo et annet rekruttlag som skulle bli hovedkonkurrenten sesongen etter. Stabæk 2 og Lyn tapte kun poeng mot hverandre gjennom 2010-sesongen, heldigvis var det de rød-hvite som sikret seg den klart beste målforskjellen (216-20[!]) og endelig var klare for opprykkskvalifisering ut av nåløyet mellom 4. og 3. divisjon. Seiere over Ås og Eidsvoll sikret opprykk, sesongen 2011 skulle deretter bli Lyns eneste i 3. divisjon med et nytt seriemesterskap fire poeng foran Bækkelaget.

Da Lyn så stilte til seriestart i 2. divisjon 2012 var målet et tredje opprykk på like mange år, kampen om kvalifiseringsplassene var ventet å være størst fra blant annet Raufoss og nabo Øvrevoll/Hosle. Lyn sikret seg én av plassene i opprykkskvalifisering tidlig på høsten, i siste serierunde ble Røas rekruttlag slått hele 7-2 og nok et seriemesterskap var et faktum før kampen om opprykk skulle avslutte sesongen. Enkel serie mot Tynset og Narviklaget Hardhaus ga to knepne seiere, dermed var Lyn klare for 1. divisjonsspill og toppfotball på kortest mulig tid.

2013-sesongen ble den første av totalt fem i 1. divisjon for damelaget. Femteplass var fasiten etter første forsøk, før en sjetteplass og en ny femteplass fulgte de påfølgende sesongene. Lyn var mellom femten og 33 poeng bak førsteplassen som sikrer direkte opprykk disse årene, opp til den vanskelige kvalifiseringsplassen var det fra ni til tolv poeng. I 2016 ble det første av stegene tatt da vi måtte strekke våpen for Grand Bodø etter en sesonglang opprykksduell, men andreplass medførte kvalifiseringskamper mot Medkila som endte på 11. plass i Toppserien. Etter tap 0-2 hjemme tente en tidlig Lyn-skåring i Harstad håpet, men tap 3-4 og 3-6 totalt sendte Lyn tilbake til 1. divisjon og full mobilisering foran 2017-sesongen.

Endelig var poengfangsten jevn sesongen gjennom, Lyn tok tabelltoppen i løpet av sommeren og ga den aldri fra seg igjen. 29. oktober 2017 ble datoen da det historiske opprykket ble et faktum, seier 1-0 over Åsane i Bergen feide all teori til side og sikret en plass i Toppserien 2018!

Våre partnere
Våre partnere