VIDERE TIL 3. RUNDE I NM

 

Onsdag kveld møtte vi Odd på Skagerak Arena til 2. runde-kamp i Norgesmesterskapet 2023. For vår del var det kun to endringer fra sist kamp, og det var at Cornelia Fladberg erstattet Selma Hernes på midtbanen, samt at Josefine Birkelund ble erstattet av Emma Helstad Amundsen. For Emma ble det en spesiell dag, for forsvarsspilleren fylte i går 20 år og det feiret hun med å debutere fra start i Lyn-drakten.

Odd spiller til daglig i 2. divisjon og møter rekruttlaget vårt om kort tid. Men dette Odd-laget har store ambisjoner og har kjempet i toppen i 2. divisjon de siste to sesongene og har spilt kvalifisering begge gangene. I fjor trakk Grei det lengste strået, men i år håper Odd at det er deres tur. Altså ikke et lag man skal ta for lett på.

120 minutter med angrepsfotball
Lyn tok raskt initiativet fra start og det skulle vise seg å handle mest om Oslo-laget. Kamilla Melgård og Emilie Raaum Closs kom flere ganger rundt på hver sin kant og fikk tidvis mye rom å løpe i. Men det ville seg ikke foran boksen. Toppscorer Anna Nerland Aahjem fikk to gode muligheter med hodet, men traff ikke ballen ordentlig noen av gangene. Closs var kanskje nærmest mot slutten av omgangen, men traff på feil side av stolpen og i nettveggen. Hjemmelaget forsvarte seg godt og stod i mot presset. 0-0 til gikk lagene til pause, etter en omgang Odd knapt hadde vært over midtbanen.

Odd startet bedre i 2. omgang og fikk til litt mer spill og skapte 1-2 halvsjanser. Sandra Rød Ask, som knapt var nær ballen i løpet av kampen, ble satt på prøve én gang, men det måtte hun også i full strekk, da et overraskelses skudd fra langt hold kom fra vertene.

Etter drøye timen ble Julie Jorde, Melgård og Aahjem byttet ut med Selma Hernes, Jenny Røsholm Olsen og Monica Nedgård Isaksen. Det satte etterhvert fart på sakene fremover, men da viste Odd-keeper, Emma Rønning, seg virkelig frem. Rønning tok alt som kom og reddet både Røsholm Olsen og Isaksen sine forsøk alene mot keeper. Hun virket nærmest uovervinnelig denne kvelden. Takket være sisteskansen, så måtte lagene ut i ekstraomgangen etter 90 målløse minutter.

Lyn fortsatte å presse på som i hele oppgjøret, men på siste tredjedel ville det seg ikke. Det var helt frem til siste ekstraomgang. For etter 110 minutter vartet Lyn opp med et flott angrep, der Røsholm Olsen hælflikket ballen videre til kaptein Closs, som banket ballen opp i motsatt kryss. Stor lettelse i Lyn-troppen som endelig fikk betalt for å ha styrt kampen. Det holdt inn og sikret avansement til 3. runde som spilles 21. juni, der vi møter ØHIL på hjemmebane.

Mot tampen av ekstraomgangen fikk vi en ny debutant ut på banen også, da Cornelia Grubben Graff erstattet Kristin Holmen. Vi gratulerer Cornelia med sin a-lagsdebut!

Vi takker Odd for en god kamp og ønsker de lykke til videre i årets sesong!

Nå retter vi fokuset mot lørdagens storkamp på Ullevaal Stadion når vi tar i mot Vålerenga. 1700 billetter er forhåndssolgt og vi regner med at det stiger ytterligere frem mot kampstart lørdag. Forhåndskjøp billett til vår største kamp noen sinne her.