Videre i NM og ny trepoenger

Det ble en veldig fin uke for rekruttjentene med avansement i J19 NM og tre nye poeng i 2.div kvinner.

Onsdag turet Lyn Damer Rekrutt ned til Flint Esso Arena i Tønsberg for 1. runde i Norgesmesterskapet for J19. Motstander var Flint, et lag man stiftet bekjentskap med i fjor høst da man møtte flere av spillerne i åttendelsfinalen av J16 NM. Det er alltid knyttet litt nerver til cup, for selv om ballen fortsatt er rund og gresset fortsatt er grønt, så vet alle at «cup er cup» og når det er vinn eller forsvinn kan alt skje.

Lyn-jentene gikk ut og tok fullstendig kontroll på kampen fra første spark. Karoline Krok-Eikefjord ga bortelaget ledelsen, før Flint utlignet på en dødball like etterpå. Rett før halvtimen sendte Karo igjen Lyn opp i føringen, da hun banket inn et frispark fra 25m. Etter pause brukte man det første kvarteret på å avgjøre kampen. Et fint angrep endte med at Karo rykket seg ned til sidelinjen og la inn til Ella Aamaas som elegant styrte inn 3-1. Få minutter senere fullførte Krok-Eikefjord hat-tricket sitt, og siste halvtimen ble en transportetappe før man kunne ta turen hjemover til tigerstaden.

Søndag var Arendal motstander i 2.div, et revansjelystent lag etter en litt tung start på årets seriespill. Håpet om å få med seg tre poeng hjem til Arendal ble virkelig tent rett før ti spilte minutter, da et drømmetreff fra distanse tvang fram en god redning fra Una Langkås. Via hånden til Lyn-keeperen gikk ballen i tverrligger, og på returen var en sortkledd spiller først på ballen og kunne enkelt pirke bortelaget i ledelsen. Det skulle ikke ta lang tid før Lyn-jentene skulle svare på tiltale. Selma Olderheim rykket seg løs på venstrekanten, og ble feid over ende akkurat innenfor sekstenmeteren. Karoline Krok-Eikefjord trillet kontant inn utligningen fra straffemerket. De unge rekruttjentene skulle få med seg en 2-1 ledelse inn til pause. Arendals keeper slo en lang ball inn på Lyns halvdel, der Mia Fedøy var først på ballen med en klarering på helvolley og maken til uttelling på en klarering skal man lete lenge etter. Ballen tok rett og slett hele veien inn i nettmaskene, og Fedøy kunne ta imot hyllest fra lagkameratene sine i midtsirkelen etter en scoring fra cirka 55m. Etter pause skulle det bare bli en scoring, og den falt til hjemmelaget. Ella Aamaas vant ballen i duell med en Arendal-stopper, ga ballen til Karo som med utsiden slo igjennom Olderheim ute til venstre. Etter en heroisk blokkering på avslutning fra Selma Størmer-Antonsen, havnet ballen hos Karo som satt opp Miriam Vilnes Mjåset utenfor seksten som skrudde ballen ned i hjørnet.

På torsdag er det ny serierunde i J19 1.div borte mot Asker/Gui, før neste hjemmekamp er i 2.div mandag 20. mai mot Haugesund. Fingrene krysses for en god trekning i 2.runde av NM, samt at man klarer å ta med seg den gode sesongstarten videre i sesongen.