Videre i cupen etter seier mot KFUM

Fire forskjellige målscorere sørget for videre avansement i Norgesmesterskapet.

Onsdag kveld gjestet vi KFUM på Ekeberg for å spille 2. runde-kamp i Norgesmesterskapet. Det var ingen tvil om at 2. divisjons klubben ble tatt på alvor, for 10 av de 11 som startet mot Kolbotn i siste seriekamp startet også i dag. Det var kun på keeperplassen det var gjort endringer, og dermed var det klart for debut for vår unge og lovende keeper, Una Langkås.

Allikevel var det et ganske tamt Lyn-lag vi fikk se det første kvarteret. KFUM stod for den første store sjansen, der Una måtte finne frem sitt beste med en trippel-redning. Men det var vi som hadde mest ball, men alt gikk litt for tregt og det manglet i det hele tatt tempo hos gjestene. Da hang også vertene godt med.

Naina Inauen så sine nye lagvenninner ta seg videre i cupen. Her med Joshualyn Reeves og Mathea Berget. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng

Kremmerhus av Holmen
Jo lengre ut i omgangen vi kom, jo mer tok Lyn over. Det var allikevel et langskudd som skulle til. For rett før halvtimen var spilt, kom Kristin Holmen seg fri og prøvde seg fra drøyt 18 meter. Det gjorde hun helt rett i, for ballen fikk fart på seg og limte seg opp i krysset bak en KFUM-keeper som bare måtte se ballen gå i nettmaskene. 0-1 på Ekeberg, litt ut av ingenting.

Det var også det som skulle få kampen inn i vårt spor. For ikke lenge etter ble Kamilla Melgård spilt gjennom på kanten med en strålende stikker, der hun fikk med seg ballen innover, hvor ballen til slutt ender hos Jenny Røsholm Olsen, som kunne doble ledelsen til 0-2.

Mot slutten av omgangen hadde vi også en ball i tverrliggeren som kunne punktert kampen allerede før pause, men metallet stod i veien for det og lagene gikk til pause med 0-2.

Closs-mål
I andreomgang erstattet 15 år gamle Maia Melgård Sofie Tunes på topp, og den unge angriperen satte litt ekstra fart i Lyn-angrepet. For Lyn startet den andre omgang bedre enn den første og tok tak i kampen og kontrollerte den. KFUM slapp knapt til, der Lyn produserte noen gode muligheter.

Som i den første omgangen, så var det syv-åtte gyldne minutter som utgjorde den store forskjellen. Drøyt timen var spilt, da Lyn stod høyt etter en offensiv corner og Trine Skjelstad Jensen ble igjen offensivt. Da fant Solveig Slemmen rommet fra sin vingback-posisjon, og la ballen på bakre, der Skjelstad Jensen kastet seg inn og banket ballen opp i nettaket bak en utspilt keeper.

Lyn-damene gjorde jobben. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng

Så var det innbytter og comeback-dronning, Emilie Raaum Closs, sin tur. Lyn hadde frispark dypt i banen som ble slått inn, og på bakre var det Closs som fikk hodet på ballen og headet den lekkert inn i lengste. Mål på hodet fra Emilie er ikke hver dag vi ser, men denne gangen var det en flott scoring og en punktering av kampen.

De siste 20 minuttene ble foten tatt bort fra gasspedalen og Lyn kontrollerte i land seieren og sikret avansement til 3. runde i NM.

– Middels fornøyd
Det ble til slutt en overbevisende seier mot KFUM onsdag kveld, og til tross for å ha kontrollert store deler av kampen, så var ikke trenerteamet helt fornøyde med dagens prestasjoner.

– Det er vel en litt sånn typisk cupkamp kanskje, med litt oppjaga og litt bølgende ukontrollert fotball i starten der. Også synes jeg vi klarer å ta veldig over synes jeg, i slutten av førsteomgang, og da er målet å fortsette i det sporet. Vi er middels fornøyd med prestasjon og godt fornøyd med å gå videre, sa Dragsten til Lyn-TV etter kamp. Se hele intervjuet nederst i saken.

To som var veldig fornøyde etter dagens kamp var Closs og debutant Langkås. Closs har nylig kommet tilbake fra et lengre skadeopphold og har fått et par innhopp i Toppserien de siste kampene, men i dag var hun også tilbake med scoring.

– Det er veldig gøy. Det har vært en lang reise og det er det jeg har savnet mest å drive med, så det er veldig gøy å være tilbake, sa Closs etter kampen og fortsetter.

Emma Anine Helstad Amundsen er tilbake fra skade. Foto: Lyn Damer / Thomas Nordeng

– Formen er bra og kneet begynner å gjøre mindre og mindre vondt, så det gjelder bare å få mye eksponering i fotballsituasjoner, så får vi tro det kommer seg mer og mer.

På keeperplassen var det en smørblid Una som gikk av banen med smultring i sin første offisielle a-lagskamp i Lyn. Det synes hun var gøy og gir skryt til resten av laget for å beholde nullen.

– Ja, det er alltid veldig deilig å holde nullen, og vi det som et lag, så vi tar med oss det, sa debutanten. Se alle intervjuene nederst i saken.

En annen som var glad for å være tilbake i kamp var Emma Anine Helstad Amundsen. Hun har slitt med skader denne våren, men i dag ble hun klarert for spill og fikk den siste halvtimen i dag. Det gleder både oss og hovedpersonen selv, som vi gleder oss til å se mer av fremover.

Nå venter byderby mot Vålerenga allerede på lørdag og den går på Kringsjå klokken 15.00. Der håper vi å se deg! Billetter kjøpes her.