Vi skal endelig hjem

Brann-kampen går på OBOS Arena Kringsjå

Vi skal endelig tilbake på OBOS Arena Kringsjå. (Bildet er tatt i vinter) Arkivfoto: Lyn Damer

Sist oppdatert: 21. apr 2022 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

Nå skal vi hjem igjen og endelig skal vi spille en ordentlig hjemmekamp – på OBOS Arena Kringsjå. Den blir mot Brann førstkommende onsdag kl. 18.00.

Siden banen ble underkjent av NFF tidligere i vår og deretter i felt-test etter det, har vi jobbet iherdig med å finne alternative arenaer, men samtidig utbedre hjemmearenaen på Kringsjå. Derfor har Lyn Fotball, Lyn 1896 FK og SFK Lyn jobbet sammen for å finne private aktører som kan bistå oss med å utbedre banen – da Bymiljøetaten ikke har kapasitet og mulighet. Vi har fått god hjelp av NFFs anleggsavdeling til å vurdere banen.

Det som har blitt gjort:
– Banen har blitt valset ovenfra med tilsvarende maskin som brukes på asfalt for å lage ujevnhetene mindre. Dette arbeid var veldig vellykket og banen opplevdes med en gang bedre.
– Det har vært åpne skjøter og andre større feil, skjøtene har blitt rettet og de mest betydelige kulene er utjevnet og endret. Dette er også gjort på klubbens initiativ.

«Etter befaring før påske og utbedring av skjøter i og etter påsken, så mener NFF at denne banen er god nok – det er vi enig i,» sier daglig leder Carl Gustav Borander.

Det vil i etterkant av kampen gjennomføres en felt-test som vil definere klart hvordan banen fremstår, men da dette er en omfattende test og rapport så er det en midlertidig godkjenning.

For at en fotballbane skal bli godkjent så skal banen testet mot FIFA-kvalitet første år etter rehabilitering. Deretter holder det at den er god nok for breddestandard i årene etter. Ujevnhetene i banen som oppsto i vinter gjorde at banen ikke var god nok for breddestandard.

Veien videre for klubben vil naturligvis avhenge av hvordan felt-testen går, men NFF anbefaler kraftig at dekket skiftes ut før 2023-sesongen. Det er helt klart at hele klubben må kjempe for å påvirke byrådet til rehabilitering av dekket (og evt. masser) inn mot budsjettbehandling i høst.

Vi har selv bestilt felt-tester for å påpeke ovenfor byrådet og bymiljøetaten at dette er et problem. Hadde dette blitt gjort på andre Toppserie-arenaer er det trolig en del av disse som ikke ville blitt godkjent.

Vi gleder oss til å komme hjem til vårt eget fort – derfor inviterer vi til hjemkomstfest på OBOS Arena Kringsjå onsdag 27. april! Billetter til kampen kjøpes her.