Vi er best i byen

I regnværet over hovedstaden var det til slutt vi som kunne feire tre poeng og en meget sterk derby-seier over Vålerenga. Sammen med Bastionen ble kampen feiret med sang og dans etter kampslutt.

Osloderbyet mellom Lyn og Vålerenga vokser også i Toppserien. Oppgjørene betyr mye for begge lag og supportere. Det fikk vi også merke i lørdagens oppgjør på Kringsjå, for det ble en krig. En krig vi vant!

Før kampen var gjestene store, store favoritter. Da lagoppstillingen også viste at vår toppscorer, Jenny Røsholm Olsen, ikke var med i troppen på grunn av skade, så økte oddsen på Lyn-seier ytterligere hos Norsk Tipping. Erstatteren ble forrige ukes signering, Naina Inauen, som ble kastet ut i sin debut - mot Vålerenga.

Som forventet startet kampen med mye ball for gjestene, og det var også de som skulle stå for kampens første store sjanse. Olaug Tvedten skjøt fra langt hold etter ti minutter, og via Trine Skjelstad Jensen traff ballen tverrliggeren. Nære for gjestene.

Lyn forsvarte seg godt og var ikke redde for å spille seg ut. Det lyktes de også med flere ganger, utover i omgangen. Men før de gode Lyn-mulighetene skulle komme, så var det nok en gang Vålerenga som var farlig frempå.

Kirvil Odden Sundsfjord lot ingenting passere og stod en enorm kamp. Foto: Petter Alexandersen

Denne gangen var det kun en helt strålende benparade fra Kirvil Odden Sundsfjord som var forskjellen. Fra kort hold kommer Vålerenga til et skudd, men vår sisteskanse er våken og redder mesterlig.

Så var det Lyn sin tur til å komme seg litt mer inn i kampen igjen. Sofie Tunes var en farlig trussel for Vålerenga-forsvaret og for sin gode venninne, Iselin Sandnes Olsen. Sistnevnte måtte blant annet dra ned Tunes på ulovlig vis, og pådro seg gult kort.

Like etter er det Tunes som igjen er farlig frempå, og nok en gang ble hun dratt ned. Denne gangen var det fra skuddhold, der Kristin Holmen testet skuddfoten. Det var godt nok til å at Vålerengas sisteskanse måtte ut i full strekk og sende ballen ut til corner. Lyn var nå inne i en god driv nå.

Så skulle målet komme. Lyn stod høyt og holdt trykket oppe. Da benyttet vår høyreiste stopper, Trine Skjelstad Jensen, anledningen til å ta turen opp i motstanderens boks. Det så Tanja Myrseth, og med hennes silkefot traff den perfekt på hodet til Trine, som gjorde alt rett og headet ballen i krysset. Fantastisk scoring av Skjelstad Jensen og satte med det full fyr på Kringsjå og Bastionen like før pause.

Det sørget også for Lyn-ledelse til pause og ga en litt enklere pauseprat.

– Det var veldig deilig. Deilig å gå opp i ledelsen. Jeg tenker at det er ganske fortjent. At jeg får flyttet meg opp i boks der, er jo fordi vi har spilt de så lave, så vi må bare fortsette å tørre og bruke ball og spille de ut som vi tidvis gjør. Jeg synes vi gjør en god førsteomgang, sa målscorer Skjelstad Jensen til TV2 til pause.

PA__8365.JPG
Scenene snakker for seg selv. Foto: Petter Alexandersen

Vilje, innsats og lagmoral
I andreomgang går Lyn rett i strupen på gjestene. Luisa Luna Galteland drar seg fremover i banen og kommer seg til skudd, men keeper redder.

Her var det tydelig at man ikke skulle legge seg bak i påvente på Vålerenga sin offensiv, men heller fortsette som i den første omgangen og angripe.

Da var det heller ikke ufortjent da Kristin Holmen doblet etter 56 minutter. Naina Inauen tar med seg ballen oppover og godt inn på halvdelen til de mørkeblå, før hun finner Holmen som vender, bruker to touch og limer ballen i vinkelen! For et nydelig mål og for en måte å gjøre det på. To mål på to kamper for den dribleglade midtbanespilleren, som i sin andre kamp på rad scorer et fabelaktig mål. 2-0 på Kringsjå og troen på seier vokste i alles Lyn-hjerter.

Lyn-jentene ofret seg i hver duell og viste virkelig hvor mye de ønsket denne seieren.

Den første målsjansen til Vålerenga denne omgangen skulle først komme 22 minutter inn i omgangen. Nok en gang var det vår sisteskanse, Odden Sundsfjord, som måtte frem med sitt beste og nok en gang var det en flott benparade som hindret scoring.

Gjestene ble mer og mer desperate og lagde flere og flere frispark, det passet også Lyn som kunne bruke tid og roe ned spillet.

En siste mulighet for redusering kom på overtid, der Odden Sundsfjord virkelig hadde bestemt seg for å holde buret rent. Nok en gang var hun raskt nede og reddet avslutningen til sin tidligere lagvenninne, Emma Stølen Godø.

Det var også det og alle tre poengene ble igjen på Kringsjå! To flotte scoringer, flotte redninger av Odden Sundsfjord og en enorm laginnsats sørget for derbyseier, den første på nesten fire år!

Gledesscener på Kringsjå etter seier. Foto: Petter Alexandersen

Best i byen
Cornelia Fladberg herjet på midten sammen med resten av laget og dette har hun ventet lenge på. Hun er stolt av laget og skryter av prestasjonene, og synes det er fantastisk å være best i byen.

– Det var helt fantastisk! Ikke bare fordi vi vinner, men også måten vi vinner på. Vi spiller en meget god kamp, og er faktisk det beste laget der ute. Jeg er veldig stolt over laget i dag, sier Fladberg.

Hun skryter også veldig av de fremmøtte i Bastionen. Dette er slik spillerne ønsker seg byderbyene og Cornelia legger ikke skjul på at deres støtte bidro til dagens seier.

– Det var utrolig gøy! Vi er ikke bortskjemt med mye lyd og mange folk på tribunen, så det at de stiller opp i dag og lager den atmosfæren de gjør var helt fantastisk. Det bidro virkelig til seieren i dag.

Se høydepunktene fra kampen og hør hva Joakim Dragsten hadde å si etter sin første derbyseier her.