Velkommen Asbøll

Vilde Asbøll har signert en 3-årskontrakt med Lyn og tiltrer troppen på nyåret.

22 år gamle Vilde Asbøll kommer fra TIL 2020, som måtte se seg slått av Avaldsnes i opprykkskvaliken i slutten av november. Toppserie blir det allikevel på forsvarsspilleren, som bytter ut Tromsø med Oslo vest for å bli Lyn-spiller på nyåret.

Vilde er fra Namsos i Trønderlag, der startet hun også fotballkarrieren og gikk gradene i ungdomsfotballen. Fra Namsos gikk turen videre til Trondheims-klubben Nardo for en kort periode, før hun ble hentet til U20-laget til Rosenborg kvinner. Høsten 2021 signerte hun for TIL 2020, der hun har har spilt de siste sesongene. 52 kamper fikk henne i TIL-drakten.

Selv beskriver hun seg som en spillende midtstopper som liker å ha ball og sette medspillere opp i gode situasjoner.

– Alltid hatt mål om å spille i Toppserien
I fjor fikk Vilde og TIL 2020 en liten smakebit på hvordan det er å spille i Toppserien, da Tromsø-laget var med i sluttspillet. Da klarte de ikke å holde seg og ble med Kolbotn ned. Nå gleder Asbøll seg til å ta steget opp og spille på øverste nivå fast.

– Jeg tror dette blir veldig bra! Alltid hatt mål om å spille i Toppserien og jeg føler dette er riktig tidspunkt. Jeg er klar til å prøve noe nytt, i tillegg har jeg hørt at Lyn er en god utviklingsklubb, så jeg gleder meg, sier Vilde til lyndamer.no.

– Jeg forventer at nivået og tempoet er et par hakk opp fra 1. divisjon, men jeg føler meg klar til å prøve meg på dette nivået, også kan jeg forhåpentligvis bidra positivt på banen og i laget.

Sportssjef Rohail Awan er fornøyd med vinterens første signering og er sikker på at Vilde kommer til å passe godt inn i Lyn-laget.

"Vilde er en stopper med mange gode egenskaper. Vi er sikre på at hun kommer til å bekle Lyn-drakten og at hun kommer til å bidra positivt inn mot laget og klubben. Vi ønsker henne velkommen til Lyn-familien!" sier Awan.

Vi gleder oss til å bli bedre kjent med Vilde i januar. Velkommen til oss!

Sesongkortsalget i gang – kjøp sesongkort her