Vår nye nummer 2!

-Mer enn et draktnummer

Sist oppdatert: 19. aug 2022 Skrevet av: Magnus Leraand Forseth

 

Emilie Bølviken bytter til draktnummer #2 for å øke bevissthet rundt klimakrisen

Emilie Bølviken har gjennom sitt engasjement for klima og miljø blitt en del av We Play Greens #2 Community. Lyn-spilleren blir med det ambassadør for stiftelsen, og del av en gruppe internajsonale fotballspillere som er forpliktet til å spille med dobbelt formål – å utgjøre en forskjell både på og utenfor banen. For å markere dette bytter nå Bølviken ut sitt nåværende draktnummer til fordel for #2. Nummeret representerer flere ting, blant annet målet fra Paris-avtalen om å holde økningen av den globale gjennomsnittstemperaturen under 2°C.

Engasjement på og utenfor banen

Bølviken har vært i Lyn siden 2016, og er i dag en etablert spiller i Toppserien. Hun har flere kamper for aldersbestemte landslag, og er en av de fremste lederne i dagens A-stall. I Lyn-miljøet er 22-åringen også kjent for sitt engasjement utenfor banen, særlig knyttet til klima og likestilling.

Ved siden av å være Lyn-spiller studerer Bølviken sosiologi ved Universitetet i Oslo, hvor hun er inne i sitt siste studieår av en bachelorgrad. Hun bruker også deler av tiden sin på frivillig innsats, blant annet på sykehjem for demente og for utvikling av fotballbaner for vanskeligstilte barn.

Ambassadør og Community Team Captain

Nå skal Bølviken ta dette engasjementet et steg videre, som ambassadør for We Play Green gjennom #2 Community. Stiftelsen jobber for en grønnere og mer bærekraftig fotballverden, og engasjerer internasjonale utøvere som ambassadører for bevegelsen. På bakgrunn av sitt sterke engasjement og ønske om å utgjøre en forskjell blir Bølviken en del av #2 Community’s kapteinsteam.

«Å bli en del av We Play Green er en fantastisk mulighet for meg til å utvide mitt perspektiv og ta mitt engasjement et steg videre», sier Bølviken om å bli en del av #2 Community.

Mer enn et draktnummer

Når Lyn møter Vålerenga på lørdag vil Bølviken entre banen med et nytt draktnummer. Da vil tallet på ryggen bety noe ekstra spesielt. Det er nemlig et synlig bevis hennes engasjement og forpliktelse til å spille med dobbelt formål.

We Play Green ble stiftet i 2020 av landslagsspiller og tidligere Lyn-gutt Morten Thorsby. Han har siden da skapt mye oppmerksomhet rundt behovet for en grønnere fotballverden, blant annet gjennom å spille med draktnummer 2 på ryggen. Å bære nummeret representerer 2 nettopp det å spille med dobbelt formål, i tillegg til å rette oppmerksomhet mot nødvendigheten av å bringe aktiv handling inn i fotballen. Tallet 2 symboliserer 2°C -målet som ble satt i Paris-avtalen i 2015.

Saken fortsetter under bildet.

Morten Thorsby og Emilie Bølviken deler et stort engasjement for klima og miljø. Her fra et møte på OBOS Arena Kringsjå i juni. Foto: Lyn Fotball

Paneldebatt med UEFA

Tidlig september reiser Bøviken som representant for We Play Green til UEFAs hovedkontor i Sveits for å delta i en paneldebatt om hvilket ansvar fotballen skal ta i å skape en mer bærekraftig fremtid. Debatten holdes som en del av en konferanse om sirkulærøkonomi i fotballen, i regi av UEFA. Her vil 22-åringen bruke sine tanker og erfaringer om hvordan fotballen kan bli mer sirkulær og bærekraftig, og samtidig introdusere We Play Greens initiativ Green Bag. Selv sier hun følgende:

«Jeg tror fotballen har en helt unik evne til å nå ut til verdens befolkning, på en måte som forskning og politikere ikke kan. Ved å bruke fotballen som plattform for å spre klimabudskapet kan vi skape kollektiv og individuell bevissthet som får oss alle til å tenke hvordan på vi kan bidra. Dette vil bidra til å skape de bærekraftige holdningene og handlingene vi trenger for å redde planeten! Dette angår oss alle».

En stolt klubb i ryggen

Klubben uttrykker enorm stolthet over å ha en person som Emilie hos oss. I Lyn finnes det mange gode forbilder, og vår midtstopper er et prakteksempel på det. Klubben jobber for tiden med å ferdigstille en egen bærekraftsstrategi, og å ha en ambassadør som Emilie er både inspirerende og lærerikt i en slik prosess.

Vi er stolte av deg, Emilie!

Les mer om We Play Green og #2 Community.

Første mulighet til å se Bølviken med nytt draktnummer på OBOS Arena Kringsjå er når vi møter Rosenborg til grunnspillets siste kamp søndag 28. august. Kjøp billett her.