Utsatt seriestart

Flyttet til første helgen i mai

Cathinka Friis Tandberg mot Kolbotn i fjor. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 12. mar 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I dag ble klart at seriestarten i Toppserien, 1. divisjon, Eliteserien, OBOS-ligaen og Post Nord-ligaen er utsatt til første helgen i mai. I utgangspunktet skulle Toppserien og 1. divisjon startet 20. mars, men for en tid siden ble det klart at seriestarten måtte utsettes. Det er nå veldig godt å få på plass en dato vi kan se frem til.

– Det viktigste nå er å skape forutsigbarhet for klubbene og spillerne våre. Nå håper vi at smittesituasjonen stabiliserer seg og at vi sammen med herrefotballen igjen kan tilby folket fotball av ypperste klasse i starten av mai. Det gleder vi oss enormt til, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball Kvinner til Toppserien.no.

Vi har startet opp målklubben og har på ett døgn fått inn over 4000 kroner pr. Lyn-scoring i 2021. Har du lyst til å bidra? Les mer her.

Fortsatt usikker hvordan seriesystemet skal gjennomføres i år
– For å kunne starte opp med et krevende seriespill er man avhengig av tre-fire uker med normal oppkjøring. Medisinsk er det viktig å forberede spillerne på en lang sesong med tett kampprogram, sier Nils Fisketjønn i NFF til Toppserien.no.

Han forteller at gjennomføringen av sesongen nå blir mer krevende fordi kampene skal gjennomføres innenfor et kortere tidsintervall.

– Den kommende uken vil vi vurdere nærmere detaljene i seriespillet, herunder hvordan sluttspill, kvalifiseringsspill og NM skal kunne gjennomføres, fortsetter Fisketjønn.