Uavgjort i årets siste kamp

På et forblåst Arna Idrettspark stod det ikke på sjansene, da lagene delte poengene i siste serierunde.

Arkivfoto: KH Media / Petter Alexandersen

Før runden var det allerede klart at Arna-Bjørnar skal spille i 1. divisjon neste sesong og med senkede skuldre var man forberedt på at det kunne komme ut et lag i 100 for å vise seg frem i årets siste kamp.

For Lyns del var det poeng som gjaldt for å sikre 6. plassen som man overtok i forrige serierunde. Det startet også svært bra, da Toppscorer-jagende Anna Nerland Aahjem satte inn 1-0 allerede etter fem minutter. På en nydelig stikker fra Julie Aune Jorde, gjorde Aahjem ingen feil og banket ballen nederst i motsatt hjørne.

I førsteomgang spilte vi i motvind, som gjorde ting litt tyngre enn vanlig, men fikk allikevel kampen i vårt spor. Hjemmelaget kom allikevel til den beste sjansen utenom målet i omgangen, da et langskudd gitt i tverrliggeren. Derfor stod det også 1-0 til pause.

Andre omgang startet som den første, og Kristin Holmen var svært nære å doble ledelsen etter seks minutter. Holmen utfordret og dro seg ut mot høyre før hun hamret ballen i nærmeste stolpe. Svært nære for vår gode tekniske midtbanespiller.

Da det føltes ut som det var kun tidsspørsmål før vårt andre mål skulle komme, så våknet plutselig Arna-Bjørnar og vartet opp med to store muligheter på kort tid. Det var altså et varsel på det som skulle komme litt senere.

For i det 69. minutt ble et innlegg fra høyre til mye klabb og babb i femmeteren, som til slutt en AB-angriper kom på sist og banken ballen i mål.

Utligningen ble av den kortvarige sorten, for drøyt minuttet senere var nevnte Holmen frempå igjen. Denne gangen ga hun ballen videre til Jenny Røsholm Olsen, som sendte Lyn tilbake i føringen med et godt skudd. Hennes tredje scoring på to kamper og hennes 7. mål denne sesongen.

Men Arna-Bjørnar ønsket ikke å tape i deres siste kamp i Toppserien for denne gang og utlignet nok en gang drøyt ti minutter før slutt med et skudd fra 16 meter.

Vi gikk for seier i sluttminuttene, men klarte aldri å skape den siste gode muligheten. Vi har nok av sjanser til å avgjøre kampen tidligere på, men dessverre ville det seg ikke og poengene deles med bergenserne.

Resultatet gjør at vi ender som nummer 6 i Toppserien 2023! Vi gratulerer også vår Anna Nerland Aahjem med toppscorer-tittelen i årets sesong. Etter dagens mål tok hun seg opp på 13 scoringer i Toppserien og endte likt med Vålerengas Olaug Tvedten som hun må dele prisen med.

Også var det veldig gøy at Ida Veseth Habbestad fikk komme inn de siste minuttene, etter å ha vært preget av skader i hele år. Så at hun var tilbake med minutter i Lyn-drakten var svært hyggelig!

LFM ved Tommy Pedersen tok en prat med kaptein Iselin Sandnes Olsen etter kampen:

Hva tenker du om måten man gjennomfører årets siste kamp på nå i dag?

- Spillemessig har vi mye ball og har ganske god kontroll, men så har vi perioder hvor vi slipper dem til litt enkelt og slipper inn de to målene vi gjerne skulle vært foruten. Men så scorer vi også to flotte mål og skulle gjerne hatt tre poeng og ikke bare et.

Hvordan vil du oppsummere sesongen som helhet?

- Litt variert, spillemessig har vi hatt mye bra, og mye å bygge videre på. Men kanskje manglet litt stabilitet i løpet av sesongen og ikke alltid klart å bikke kampene i vår favør. Det har vært flere gode prestasjoner mot gode lag!

Hva betyr det for laget ha klart å sette opp Aahjem nok ganger til at hun ender opp som ligaens toppscorer?

- Det er veldig gøy, selv om vi ikke har vært et lag helt i toppen i år så har vi allikevel klart ha toppscoreren i Toppserien i vårt lag.

Med tre sjetteplasser på fire år må det kunne sies at vi har etablert oss som en middelhavsfarer. Hva er dine tanker om fremtiden og muligheten til å ta et steg opp?

- Jeg tenker at vi har mye bra å bygge videre på. Mye bra spill gjennom sesongen og vi har utviklet oss bra gjennom alle de siste årene. Kan vi fortsette å bygge videre på det, så kan vi nå enda høyere på tabellen de neste sesongene.

Se høydepunktene her: