UAVGJORT I ÅRETS FØRSTE TRENINGSKAMP

Lørdag ettermiddag reiste vi ut av vintersolen i hovedstaden til et tåkete og kaldt Ringerike for å spille årets første treningskamp. På AKA Arena ventet Hønefoss som allerede hadde en kamp i bena fra forrige helg, da de spilte sin første kamp mot Stabæk.

Før dagens kamp var det allerede ni på skadelisten og dermed uaktuelle for dagens kamp, men etter gårsdagens trening ble det også bestemt at verken Sandra Rød Ask eller Jenny Gjerde Sætre skulle tas sjanser med, så derfor var vi heldige å få låne keeper av Hønefoss i dagens kamp. Karolina Westbyn tok derfor plass mellom stengene våres.

Når vi da teller med Anna Nerland Aahjem, som måtte bli igjen i Oslo grunnet sykdom, så var det en ellever ute til denne kampen. Som meldt i vår forhåndsomtale av kampen, så ga dette gode muligheter for våre unge og lovende rekrutter. Fra start fikk Ida Etholm Svangtun og Karoline Krok-Eikefjord prøvd seg. Bortsett fra de tre plassene var det et velkjent lag som startet, og det var ekstra godt å se Miriam Vilnes Mjåseth tilbake i startelleveren etter å ha mistet store deler av fjorårets sesong med skader.

Mjåseth så også ut til å nyte det og være i kamp igjen og var svært aktiv i den drøyte timen hun fikk på AKA Arena. Allerede etter åtte minutter leste hun situasjonen godt, da Hønefoss slurvet med et tilbakespill. Tidligere Lyn-spiller, Margaux Lægreid, i Hønefoss-målet fikk ikke kontroll på det vanskelige tilbakespillet og da var ikke målsniken Mjåseth vond å be og satte enkelt inn 1-0 på åpen kasse.

Første omgang i Hønefoss var det liten tvil om at Lyn dominerte. Selv om det var årets første kamp for vår del, så var det mye positivt å se ute på den kalde kunstgressbanen. Lyn kontrollerte spillet og Hønefoss var nærmest ikke over midtbanen i løpet av hele omgangen. Da Mjåseth satte sitt andre mål for dagen etter drøye halvtimen, på nok en goalgetter-måte, så gikk Lyn komfortabelt til pause med 2-0-ledelse.

Jevnere etter byttefest
Etter pause ble det gjort en god del bytter hos begge lag, og det var bare innlånte Westbyn i mål som fullførte samtlige minutter. Det preget selvsagt kampbildet, men det unge Lyn-laget som hadde kommet innpå, med blant annet Ella Aamaas og Cornelia Grabben Graff som begge fyller 16 år i år, spilte jevnt mot 1. divisjons motstand.

Omgangen var jevnspilt, men Hønefoss utnyttet sjansene sine godt. 70 minutter var spilt da reduseringen kom, før utligningen kom like etter. Sluttminuttene ble så dramatiske som de kan bli i en treningskamp, for rett før slutt snudde Hønefoss kampen til 3-2. Det ville ikke Tuva Henriksen ha noe av og fyrte av et skudd fra 16-17 meter som gikk pent bak Margaux i Hønefoss-målet. Det trengte de tilreisende på tribunen, som trengte litt varme i kuldegradene.

3-3 endte det dermed i årets første treningskamp, en kamp der alle i kamptroppen fikk godt med spilletid. Alt i alt en godt gjennomført treningskamp som ga god kamptrening.
Det er kun en uke til neste kamp når vi tar turen til Bekkestua for å møte Stabæk i ny treningskamp.