Tusen takk for innsatsen

Ole Johan Aas, Camilla Linberg, Mimmi Löfwenius Veum og Joaquin de Dominicis etter seieren mot Vålerenga. Foto: BillyBonkers

Sist oppdatert: 18. des 2020 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I fotballen er kontrakter, overganger og utskiftninger noe vi bare ser mer og mer av. Spillere og trenere kommer og går, men klubben består. Sånn vil det alltid være, men det er viktig å sette pris på de som har vært innom og gjort en solid innsats og gitt masse av seg selv for å hjelpe klubben til nye høyder.

Nå har tiden kommet for å si tusen takk til de som forlater oss på nyåret. Selvom det har vært et veldig spesielt år, så er 2020 et år som vil stå i historiebøkene. Rekorder har blitt slått gang etter gang og helt på tampen avsluttet vi med en sterk 6. plass. Disse personene vil også bli husket på hver sin måte. Vi ønsker å takke for en fantastisk innsats og ønsker alle lykke til videre!

Camilla Linberg
Som de fleste vet forlater Camilla Lyn til fordel for LSK Kvinner neste sesong. Årets toppscorer kom til klubben som 17-åring fra Stabæk i 2016. Allerede i debuten borte mot ØHIL i 1. divisjon scoret henne sitt første Lyn-mål. Men det var først i Norway Cup Norge fikk øynene opp for dribledronningen, da hun i finalen i Norway Cup dro en «rainbow» over motstanderen live på TV2 (se klippet her på YouTube). Lite visste vi da at hun skulle dra frem samme finte fire år senere, i Toppserien hjemme mot Kolbotn, et klipp som ble delt flere tusen ganger i NRK sine kanaler (se klippet på vår Twitterkonto her).

Nå takker vi Camilla for fire fantastiske år i klubben. Sammen har vi rykket opp og etablert oss som et Toppserielag og i 2020 har 21-åringen hatt sitt beste år på fotballbanen så langt. Støtt Norsk Kvinnefotball kåret henne i høst til Toppserien beste spiller, og dere Lyn-supportere kåret henne til årets Lyn-spiller denne uken.
Det ble med 101 kamper og 24 mål for denne gang, men du er hjertelig velkommen tilbake senere i karrieren.

Mimmi Löfwenius Veum
8. januar 2018 signerte Mimmi for Lyn fra LSK Kvinner. 94-årgangen kom til Lyn med mye kraft og vilje, og har siden vært et fantastisk forbilde for den unge spillergruppen. I 2021 blir hun med Linberg tilbake til LSK Kvinner, hvor hun også var på utlån i halve 2020.

Den svenske angriperen spilte 22 kamper og scoret 4 mål i debutsesongen og fikk syv kamper i 2020, der hun scoret 1-1 målet mot Avaldsnes. I hele 2019 var Mimmi ute med graviditet og mammapermisjon, men var også i denne perioden en god støttespiller for laget. Vi ønsker å takke for drøye tre år og ønsker Mimmi lykke til videre i gult neste sesong.

Trine Skjelstad Jensen takker for seg for denne gang. Her etter seieren mot Røa. Foto: BillyBonkers

Trine Skjelstad Jensen
Trine har nærmest spilt alt siden hun kom til klubben sommeren 2018 og har rukket å bli en svært viktig brikke i det unge Lyn-laget. Visekapteinen har fått 52 offisielle kamper og scoret tre mål fra sin stopperposisjon, nå sist mot Røa i den viktige 3-1-seieren på Røa kunstgress med sin flotte heading. Forsvarsbautaen har gitt juling til hver eneste spiss i Toppserien og vært en fryktet motspiller både på defensive og offensive dødballer.

I høst flyttet nyttårsbarnet tilbake til Bodø for å jobbe som dommerfullmektig i Salten Tingrett. Mens hun på dagtid har sittet i rettssalen, har hun pendlet til Lyn sine kamper i helgene. I lengden blir dette upraktisk for begge parter og fra nyttår takker Trine for seg i Lyn for denne gang. Trine har vært en fantastisk spiller både på og utenfor banen og kommer til å bli et savn på Kringsjå. Vi ønsker takke for denne gang og ønsker henne masse lykke til videre med jobb og fotball!

Mimmi Löfwenius Veum og Mariana Larroquette. Foto: BillyBonkers

Mariana Larroquette
Det var store forventninger til Mariana da hun ankom Norge 16. august i år.
Flere aviser, blant annet VG, skrev om signeringen. Med gode referanser og med et vanvittig målsnitt fra Argentina, håpet vi alle at vi hadde funnet en spiss som skulle hjelpe oss oppover tabellen. På grunn av full lockdown i Argentina var trenerteamet oppmerksomme på at den Argentinske landslagsspissen måtte spilles forsiktig inn grunnet et langt avbrekk. Hennes første innhopp kom borte mot Vålerenga hvor hun fikk en drøy halvtime, uten å utrette det helt store.

Dessverre fant ikke Mariana toppformen i Lyn, og med Camilla Linberg i toppform og tøff konkurranse fra Runa Lillegård og Anna Aahjem gjorde det ikke ting lettere for landslagsspissen. Derfor endte det kun med én kamp fra start og tre innhopp. Mariana har nå dratt tilbake til Argentina og vi ønsker henne alt godt i fremtiden.

Trenerteamet
På trenersiden skjer det også forandringer. Hovedtrener Ole Johan Aas og toppspillerutvikler Vebjørn Urdal har begge valgt å se etter nye utfordringer i 2021. Se hele det avsluttende intervjuet med dem her. Aas kom til Lyn før 2019-sesongen for å erstatte Glenn Kleven, mens Urdal kom inn i den nyopprettede stillingen som toppspillerutvikler til samme tid.

44 kamper (2 kvalikkamper og 2 cupkamper) fikk de tilsammen, som ga en 10. plass i 2019 og 6. plass i 2020. Selv etter en tøff periode økonomisk på slutten av 2019, så imponerte de stort i årets sesong. 6 seire mot 4 i 2019, samt flere scorede mål og færre innslupne, sørget for at Lyn endte med ett poeng mer enn det første året (fire kamper mindre spilt i årets sesong pga. omleggingen av Toppserien).

Også Joaquin de Dominicis takker for seg for denne gang. Men keepertreneren drar ikke langt, for han blir å finne i en ny rolle under den store «Lyn-paraplyen», så følg med.

Alle vil bli sterkt savnet, men vi håper å se dere alle på tribunen i løpet av 2021. Vi takker alle tre for en fantastisk innsats og ønsker dere lykke til videre!