TUNGT TAP PÅ TAMPEN

På lørdag stod kanskje årets tøffeste kamp oppført i kalenderen, da Sandviken kom på besøk til Kringsjå kunstgress. Serielederne kom fra en nærmest feilfri vårsesong og har sett veldig bra ut så langt i serien.

Oppgaven til Stenvoll sine damer ble ikke lettere da tidligere Lyn-spiller Vilde Hasund sendte gjestene i ledelsen allerede etter 11 minutter. Etter 20 spilte minutter var kanskje det også et rettferdig resultat etter spillets gang. For det var Sandviken som startet best og presset Lyn lavt.

Men så fant Lyn formelen og klarte å knekke koden på Sandviken-presset. Lyn kom langt bedre med og ga serielederne en god kamp. Største Lyn-sjansen i førsteomgang var etter en dødball hvor Julie Jorde slo et nydelig hjørnespark. Emma Stølen Godø vant duellen i feltet, men med ryggen mot mål ble headingen god nok, og på streken stod en Sandviken-forsvarer og fikk ballen bort.

Etter pause fortsatte Lyn å gjøre det vanskelig for gjestene, som slet med å trenge gjennom et godt Lyn-forsvar. Og troen på poeng ble veldig sterk da Runa Lillegård snappet opp en dårlig pasning fra Sandviken-keeperen. Runa lot seg ikke be to ganger og hamret ballen nydelig i mål fra 16 meter. 1-1.

Naturligvis var ikke ett poeng godt nok for gullkandidatene fra Sandviken, som prøvde å sette inn ekstra press for vinnermålet, men uten å skape det helt store. Lyn forsvarte seg godt og jobbet for hverandre. Men på overtid var Sandviken heldige. På vei bort fra mål går en Sandviken-spiller i bakken og dommeren peker på straffemerke. Den setter Marit Bratberg Lund bak Kirvil Odden i Lyn-målet og Sandviken vinner kampen 1-2.

Stor skuffelse i Lyn-leiren selvfølgelig, som man kan se på bilde øverst i saken, hvor man ble snytt for poeng nok en gang. Lyn-damene leverte en god kamp og hadde fortjent poeng. Dessverre blir det ikke poeng av det.

Vi henger ikke med hodet lenge, for vi får to gode muligheter til å få godfølelsen tilbake. Allerede på onsdag er det cupkamp borte mot Aalesund Fortuna, før det er ny hjemmekamp mot Arna-Bjørnar i Toppserien på lørdag. Billetter til Arna-Bjørnar-kampen kan kjøpes her.

Vi håper å kunne vise cupkampen på klubbhuset på onsdag, men vi venter på bekreftelse på om kampen blir streamet.