Tunes åpnet målkontoen, da Åsane ble slått

Lyn-laget holdt nullen for femte gang i Toppserien denne sesongen og slikt blir det poeng av. Lørdag tok laget sesongens femte seier også, da Åsane ble slått på Kringsjå.

Et kjipt sommervær hadde lagt seg over Oslo før oppgjøret mellom Lyn og Åsane lørdag. Regnvær er jo normalt sett bergenserne mer vant med, men på Kringsjå klaffet det bra i det samme været sist mot Vålerenga.

Et Åsane i poengnød og uten seier så langt i årets sesong, kom til Kringsjå for å prøve og snu skuten. Som forventet skulle det bli en tøff kamp, for de har spilt langt bedre enn poengfangsten tilsier så langt. Men hjemme på Kringsjå er det ingen som skal få noe gratis.

Det startet derimot litt rufsete, og allerede før minuttet var spilt, brøt gjestene på midtbanen og plutselig var det to mot to i kontringen. Heldigvis var innlegget for svakt og Trine Skjelstad Jensen ryddet unna.

Få minutter senere trodde Åsane at de hadde tatt ledelsen på Oslo vest, men scoringen ble annullert for hands. Skummel og aggressiv åpning fra Åsane.

Så var det Lyn sin tur som fikk spille mye ball. Og det var bergenseren med Lyn-hjerte det skulle handle om de neste minuttene. Først ble 27-åringen spilt flott gjennom, der hun lurte offside-linjen til Åsane. Hun satte fart mot mål alene mot keeper, men bruker litt for lang tid og blir hentet inn av en forsvarsspiller som gjør en utmerket jobb. Her kunne Tunes fort gjort det mer skummelt for de oransje.

Farlig skulle det bli etter 13 minutter. Lyn spiller seg flott oppover langs høyrekanten og Solveig Tomren Slemmen fikk masse plass å boltre seg i. Foran mål kom Tunes seg fri, og det så Slemmen, som med en flott pasning traff Tunes, som kunne sette sesongens første mål bak Åsane-keeper Duffy. 1-0.

Emilie Raaum Closs var tilbake fra start. Foto: Petter Alexandersen

Mye godt spill av Lyn i førsteomgang, som også skulle krones med en dobling rett før pause - trodde vi. Denne gangen var det på venstre flanke Lyn angrep fra. For første gang i år var Emilie Raaum Closs tilbake i startoppstillingen, og med sitt utsøkte innlegg fra venstrekanten, kunne Slemmen sette ballen i mål på bakerste. Flott scoring! Dessverre ble scoringen annullert for offside, etter en liten diskusjon mellom dommer og linjedommer. Lyn gikk uansett til pause med en fortjent ledelse.

– Vi hadde forventa en tøff kamp i dag og det fikk vi. Etter en noe slapp start spiller vi etter hvert en ganske god førsteomgang med kontroll defensivt og skaper flere gode sjanser og to flotte mål, selv om det ene ble avblåst for offside, sa trener Joakim Dragsten etter kamp.

I andre omgang kom Åsane ut etter å ha gjort noen justeringer i pausen, og det taklet ikke Lyn-laget helt. Den kontrollen vi hadde i første omgang, var byttet ut med en mer åpen kamp. Begge lag skapte sjanser, noen større enn andre.

Luisa Luna Galteland hadde blant annet en ball i stolpen midtveis i omgangen, mens det på motsatt side var en Kirvil Odden Sundsfjord i toppform som fortsatte sitt gode spill. Selv om hun sjeldent ble satt ordentlig på prøve, så tok hun de skuddene som kom.

Ved to anledninger måtte hun frem med gode benparader, og spesielt like før slutt reddet hun poengtap med en strålende redning. Åsane fikk spilt gjennom en ball i bakrom på motsatt side og sendte gjennom Synne Kjølholdt. Alene mot Kirvil var det sisteskansen som vant og reddet mesterlig.

Dermed kunne Lyn-damene feire tre nye poeng, som tar laget opp i ryggen på Stabæk på plassen over, der vi har en kamp mindre spilt.

Trine Skjelstad Jensen i duell med Åsane-keeperen. Foto: Petter Alexandersen

– Naina kommer til å styre midtbanen i enda større grad fremover
Dragsten var selvsagt svært godt fornøyd med tre nye poeng og synes vi til slutt vinner fortjent.

– Etter pause har Åsane endra presset sitt noe og klarer å bryte opp spillet vårt mer. Det er vi ikke gode nok til å tilpasse oss, og det blir mer bølgende. Vi skyter i stolpen og Kirvil redder Åsane sin største sjanse, så jeg synes vi vinner fortjent til slutt!

Han skryter også av målscorer Tunes, som scoret sitt første for sesongen i år og kanskje dette var det som skulle til for at det blir flere fremover.

– Sofie har jobbet knallhardt med å være mer effektiv og truende foran mål etter at hun ble satt opp som spiss, og det var veldig fortjent at hun i dag fikk uttelling, fortsetter Dragsten.

Defensivt ser også ting veldig bra ut om dagen. 1-0 seieren i dag var seier nummer fire hvor vi også holder nullen, som fjerde kamp på rad uten å slippe inn.

– Vi er hardtarbeidende og lojale i forsvarsjobben om dagen, og det har gitt god uttelling. Jeg setter veldig pris på at vi har kommet frem til gode avtaler og planer i jobben uten ball som jo utgjør ca. halvparten av en fotballkamp. I tillegg til en keeper i kanonform så kan vi forhåpentligvis fortsette i dette sporet fremover, sier Lyn-treneren.

PA__0736.JPG
Naina Inauen fortsetter å imponere i Lyn-drakten. Foto: Petter Alexandersen

En annen som er i god form og som fortsatt bare blir bedre og bedre, er nykommeren Naina Inauen. På hennes tre kamper i Lyn-drakten har hun spilt seg inn i flere Lyn-hjerter, og Dragsten sier det er mer i vente.

– Naina er en meget fotballklok spiller som blir bedre og bedre kjent med laget sitt, og det er selvsagt veldig fint å se hvor fort hun har tatt et stort ansvar både med og uten ball. Enda har vi litt å gå på og hun kommer til å styre midtbanen i enda større grad fremover, avslutter Dragsten.

Odden Sundsfjord tok gammel rekord
Kirvil får velfortjent ros om dagen og i dag slo hun en syv år gammel rekord (ref. lynhistorie.com). For frem til i dag har tidligere Lyn-keeper Charlotte Amalie Leinebø innehatt rekorden som keeperen med flest kamper med null baklengs. Hele 17 kamper kamper har den vært på siden 2017, men i dag passerte Odden Sundsfjord med sine 18 smultringer. Vi gratulerer, Kirvil!

Hun er selvsagt veldig glad for å kunne holde nullen enda en gang, og at laget tar en ny trepoenger.

– Det føles veldig bra! Det er ikke en plettfri kamp av oss i dag, men vi klarer allikevel å stenge bakover og å kjempe oss til 3 poeng, sier sisteskansen og fortsetter.

– Kampen i dag er litt slurvete og rotete fra vår side. Vi har en ganske god periode i første omgang der vi klarer å styre kampen og etablere oss på deres halvdel. Ellers er det et par situasjoner der vi er litt upresise og som gir Åsane sjanser. God egenskap å ta med seg 3 poeng i en slik kamp, der ikke alt klaffer.

Etter dagens seier er det over 270 minutter siden hun slapp inn mål sist. Det gir et energiboost, spesielt når det betyr forskjellen på ett og tre poeng.

– ⁠Ja, det er klart at det er kult! Og så smaker det ekstra godt når vi i tillegg scorer selv, slik at det blir 3 poeng og ikke bare 1, sier den glade keeperen. ⁠

Nå venter Bodø/Glimt i Norgesmesterskapet allerede til onsdag. Der håper vi på god støtte, for Glimt-fansen mobiliserer. Billetter til oppgjøret kan kjøpes her.

Tusen takk til alle som tok turen til Kringsjå i dag!