TRE POENG OG SCORINGSREKORD

Høydepunkter

Kampen

En fantastisk høstdag på Kringsjå der Arna-Bjørnar på 6. plass hadde tatt turen over fjellet for å bryne seg på et hjemmelag i god form.

«På fra start» er et godt utskjelt uttrykk, med rette, men trener Ole Johan Aas må nok ha brukt lignende ord i oppbygningen til kampen – for det var et heltent Lyn-lag som tok iniativet i kampen. Allerede etter fem minutter er det Camilla Linberg som blir satt fint opp ute til høyre og slår et meget godt innlegg mellom forsvar og keeper som Sofie Tunes kommer først på, men hun treffer dessverre ikke godt nok. 15 minutter ut i kampen er det Emilie Bølviken sin tur til å prøve seg, hun får ballen ute til høyre og drar seg forbi 3 AB-spillere før hun avslutter litt for svakt med venstrebeinet. I det førsteomgangen nærmer seg halvspilt spiller Emilie Closs en ball i bakrom som jaktes av Linberg og det ser ut til at keeper skal bryte foran. Det gjør hun også, men ved bruk av hendene på utsiden av 16-meteren. Dermed blir det frispark på 18 meter og et klart rødt kort, som er korrekt idømt om man tar en titt i regelboken. På det påfølgende frisparket skyter Linberg like til side for mål.

Det røde kortet gjør at Lyn får ha ballen mye inne på ABs halvdel, men de største sjansene lar vente på seg. Helt til Mimmi Löfwenius Veum slår en nydelig ball til Selma Hernes på hjørnet av 16-meteren, hun legger til rette og banker ballen like under tverrliggeren. Selmas første scoring i Toppserien, men definitivt ikke den siste! Dermed er det 1-0 i målprotokollen og 11-10 i spillere på banen, med andre ord lovet det godt for det andre omgangen. Andre omgang starter som den første slutter, i et forrykende tempo og det tar omtrent 45 sekunder før nevnte Hernes trer gjennom til Emma Stølen Godø. Godø er kald som skjæra på tunet og triller ballen enkelt forbi en utrusende Andrea Kvamme i AB-målet. Det stopper ikke der, for Camilla Linberg er også på jakt etter målpoeng – denne gangen serverer hun på vakkert vis Emma Stølen Godø, som pirker ballen forbi nevnte Kvamme og ruller den inn ved stolperoten i det kampuret viser 50 minutter spilt. Selv om Arna-Bjørnar kommer til noen brukbare muligheter utover i andre omgang er det ingen tvil om hvem som skal få de tre poengene. Og når Runa Lillegård kommer inn med ti minutter igjen, til sin første offisielle kamp siden Fløya ble slått 1.12.2019(!) så blir det ikke noe lettere for et utslitt AB-forsvar. På overtid er det Trine Skjelstad Jensen som tar med seg ballen frem, setter opp Lillegård rettvendt i bakrom som enkelt setter inn 4-0!

En fantastisk lagseier der samtlige gir alt fra start til slutt!

Det er også verdt å ta med seg at Una Søyland fikk sine første minutter siden albuebruddet hun pådro seg i bortekampen mot Vålerenga tidligere i sesongen.

Det betyr at vi har satt ny scoringsrekord, ligger a poeng med Kolbotn og har fire poeng ned til Røa før vestkantderbyet 31. oktober! Først tar vi en liten landslagspause!

Intervju med Ole Johan Aas

Kampfakta

Lyn 4-0 Arna-Bjørnar

Kirvil Odden, Emilie Bølviken, Trine Skjelstad Jensen, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Closs, Sofie Tunes (Una Søyland fra 70.), Emma Stølen Godø (Hedda Foslie fra 87.), Laura Gashi (Ingrid Bakke fra 70.), Selma Hernes, Mimmi Löfwenius Veum (Runa Lillegård fra 78.), Camilla Linberg (Mariana Larroquette fra 87.)

40 min: 1-0 Selma Hernes (Mimmi Löfwenius Veum)

46 min: 2-0 Emma Stølen Godø (Selma Hernes)

50 min: 3-0 Emma Stølen Godø (Camilla Linberg)

90 min: 4-0 Runa Lillegård (Mimmi Löfwenius Veum)