TRE POENG OG FORTSATT BEST I VEST

Onsdag kveld var det duket for vestkant-derby i vårsolen på Grorud Arctic Match. Det var mye mer behagelig å være spiller og tilskuer denne kvelden, fremfor lørdagens kalde opplevelse mot Stabæk.

Det ble også langt bedre å være Lyn-supporter, men dagens fremmøtte måtte vente lenge før matchvinner-scoringen kom. 1. omgangen minnet veldig om de tre første kampene, der Lyn hadde mest ball. En omgang som var jevn og tett med mange dueller. Røa kom til kampens første sjanse, men Sandra Rød Ask leverte en god redning. Litt senere i omgangen var det Lyn sin tur, da Kamilla Melgård ble spilt flott gjennom av Anna Nerland Aahjem. Kun en god redning av Røa sin sisteskanse hindret Lyn-ledelse.

Lagene gikk til pause med 0-0, ganske sjansefattig med én god mulighet hver. Vi følte oss allikevel litt snytt, da dommerteamet lot være å dømme straffespark etter syv minutter. Melgård passerte to Røa-forsvarere elegant og tok seg inn i 16-meteren før hun ble hektet. Dommertrioen så noe annet og lot spillet gå videre.

Melgård-kontoen åpnet
I 2. omgang fikk Røa justert litt og ballinnhavet jevnet seg mer ut. Gjestene kom høyere i banen og Lyn fikk mer rom å spille på. For Lyn skapte mye mer etter pause, samtidig som Røa hadde lite å komme med fremover. Både Aahjem og Emilie Raaum Closs var farlig frempå flere ganger og begge hadde hver sin avslutning i metallet.

Tiden tikket og det var nok flere som fikk flashback til de tre første serierundene som hadde lignende kampbilder, der man ble stående igjen uten poeng. Slik skulle det ikke bli i dag. Først viste Aahjem styrke og dro seg forbi siste forsvarer og alle reiser seg når hun er alene gjennom, men blir i siste liten revet ned og får et soleklart frispark. Dommertrioen er igjen i søkelyset, for isteden for å ta frem det rød kortet, for å ha hindret en klar målsjanse, så velges kun det gule til. Frisparket var det Miriam Vilnes Mjåseth som tok, men like utenfor.

Så skulle det løsne. Minuttet senere viste Cornelia Fladberg nydelig oversikt og fant Melgård fossende nedover høyrekanten. 17-åringen hadde lært fra førsteomgang og satt ballen denne gang i lengste og sendte Lyn i ledelsen. 1-0 etter 73 minutter.

Da begynte det plutselig å haste for gjestene, som kastet folk fremover i banen for en sluttspurt. Lyn forsvarte seg godt og unngikk de store mulighetene. Da kunne Lyn-jentene juble med de fremmøtte da dommeren blåste en siste gang. Årets tre første poeng var i boks og det gir god motivasjon inn mot neste kamp som allerede er på lørdag, borte mot Arna-Bjørnar.

Tusen takk til alle som tok turen til Grorud Arctic Match denne onsdagskvelden, og vi håper å se dere alle igjen onsdag 3. mai, når Åsane kommer på besøk.