TRE POENG NÆRMERE TOPPSERIEN 2021

Høydepunkter

Kampen

Den uhyre viktige kampen mellom 10. plass og 9. plass skulle vise seg å påvirke nedrykksstriden enormt og denne gangen var det heldigvis Lyn som trakk det lengste strået. Før kampen hadde Røa 8 poeng, mens Lyn stod med 12 poeng på 9. plass. Det virket som om både tilskuere og trenere var overrasket over kampplanen til Røa. For der de tidligere har stupt i press på motstander for å vinne ballen høyt så startet de denne kampen ved å legge seg lavt og gi initiativet til Lyn. Og er man oppfostret med ballen i beina som mange på dagens Lyn-lag er, så er det naturligvis flott å få lov til å holde på den.

Det var Lyn som skulle få den første halvsjansen, når Camilla Linberg og Emilie Closs kombinerer fint. Linberg ender opp med å ta skuddmuligheten, men vinkelen er nok litt for spiss til at den virkelig truer Røa-keeperen. Det skal ikke gå lange tiden før Røa ser og høyner, for etter 11 minutter får de et frispark inne på Lyns halvdel. Frisparket slås mot bakre stolpe, der står Katrine Winnem Jørgensen og stanger ballen inn bak tidligere Røa-keeper Kirvil Odden. Scoringen burde trolig vært avblåst for offside, men det oppfattet ingen i dommerkvartetten og dermed leder Røa 1-0. Lyn tar en rask samling i laget etter scoringen og den kan du mildt sagt si at bærer frukter, for allerede 5 minutter senere ligger ballen i nettet på motsatt side. Først er det Linberg som chipper igjennom Löfwenius Veum som prøver å vippe ballen over keeper, men den slås til corner. Corneren tas kort fra Linberg, og gis til Closs som slår inn i feltet. Der står Fuglem og Sandnes Olsen og sloss om å komme først på ballen og Fuglem kommer først på den, men ender opp med å forlenge ballens ballbane inn i mål og 1-1 på Røa. Og det går ikke lange tiden før Linberg er på farten igjen og med et truende innlegg må Nilsen i Røa-buret gi retur, den lukter måltyven Sofie Tunes og setter ballen enkelt inn til 2-1 og på under 9 minutter er kampen snudd. Sofie Tunes sitt første mål i Lyn-trøya. Røa endrer ikke så mye på sin tilnærming etter dette og begge lag ender med hver sin brukbare sjanse, men keepere for begge lag opptrer solid og sørger for at det står 2-1 til Lyn til pause.

Røa vet at de har kniven på strupen i den andre omgangen og er nødt til å jakte scoringer, men Lyn har meget god kontroll på kampen og skaper så og si alle sjanser i den andre omgangen. Først er det Camilla Linberg som tester skuddfoten på et frispark fra 25 meter, men den er litt for enkel for keeper. Deretter får hun en ny mulighet når hun settes opp en mot en ute til venstre, hun drar seg inn i banen og smeller ballen mot nærmeste hjørne, men en meget god redning stopper Linberg fra å stå på scoringslisten. Mot slutten av kampen er det en meget aktiv Sofie Tunes som får sin andre gode mulighet for kampen når hun skyter fra 20 meter, skuddet går dessverre et par centimetere på utsiden av det høyre krysset, som gjør at kampen fortsatt lever.

På overtid får Lyn et frispark og til tross for at det er én mot tre i boks så klarer Camilla Linberg å finne hodet til Trine Skjelstad Jensen. Og med en nydelig stupheading hvor keeper ikke opptrer spesielt imponerende, så går Lyn opp i 3-1 og sørger for at Lyn fortsatt er storesøster på Oslo vest. En meget fortjent seier etter en veldig god prestasjon fra både spillere og trenerteam.

Resultatet fører Lyn opp på 8. plass på tabellen og med 7 poeng ned til Røa så kan man hvertfall ikke rykke direkte ned. Kolbotn som tapte 1-0 mot Sandviken ligger for øyeblikket på kvalikplass, 3 poeng og et mål dårligere i målforskjell. Dermed er det duket for en meget spennende sesonginnspurt!

Kolbotn møter LSK Kvinner hjemme og Røa borte i sine to siste, mens vi møter Vålerenga hjemme og LSK Kvinner borte i våre to siste.

Billettinformasjon til Vålerenga-kampen finner du her.