TRE NYE POENG HJEM FRA BERGEN

Vi starter med å gratulere Åsane med opprykk til Toppserien 2023 etter en imponerende sesong, både i grunnspill og sluttspill. Tross tapet mot oss i dag, så gikk resultatene i de andre kampene deres vei og de kunne feire opprykk.

For vår del sikret vi i dag minst 2. plass i sluttspillet, eller en 6. plass i Toppserien om du vil. Troppen som reiste til Bergen var fullt fokuserte på å gjøre jobben mot et Åsane-lag som har levert godt fra seg i dette sluttspillet. Lyn var best i Bergen, der flere gode muligheter ble brent fra begge lag.

Kun 8 minutter tok det på Åsane Arena før Lyn skulle score. Kamilla Melgård tok med seg ballen helt ned på linjen og la inn på bakerste, der motsatt vingback, Emilie Raaum Closs, kom susende og headet inn 0-1. Hennes 7. mål for året. Lyn skapte mest i begge omganger, men ble litt for hete i avlutningsøyeblikket.

I andreomgang hadde også begge lag gode muligheter til å score. Åsane brant blant annet en svært stor mulighet alene mot Sandra Rød Ask i Lyn-målet.

Men da radarparet Cathinka Friis Tandberg og Julie Jorde fant hverandre skulle kampen punkteres. Dypt i banen slo Jorde et frispark inn i boksen til Åsane, og der kom Tandberg først på og doblet ledelsen for gjestene. 0-2 endte det også i Bergen.

Nå gleder vi oss til siste serierunde som spilles søndag klokken 13.00 på Grorud Arctic Match. Vi får besøk av tidligere Lyn-spiller, Sofie Tunes og hennes TIL2020, som kjemper om en plass i Toppserien 2023. For vår del ønsker vi å vinne sluttspillet og skal gi alt. Vi inviterer til fotballfest på Grorud søndag 30. oktober. Gratis for alle barn under 16 år! Her blir det mange forskjellige aktiviteter før kamp og i pausen, og en underholdene fotballkamp på banen. Vi håper du tar turen!