TRE FANTASTISKE POENG MOT SANDVIKEN

Høydepunkter

Det som var ventet å være en klar borteseier før kampen, skulle vise seg å bli litt annerledes enn det de fleste trodde. Det var Røa som hadde kvalik-plassen, mens Lyn lå på sisteplass før runden. Røa sin bortekamp mot Rosenborg var tilnærmet ferdigspilt før avspark på Kringsjå og da var det klart; 3 poeng ville føre oss opp på kvalik. Sandviken på sin side var avhengig av tre poeng for å ha heng på medaljene, etter at Rosenborg vant og det var uavgjort i Avaldsnes – Vålerenga.

Kampen startet med et bra Sandviken press, blant annet kommer tidligere Lyn-spiller Vilde Hasund til et par bra sjanser, i tillegg får spissparet Cordner og Brochmann hver sin gode sjanse, uten at det gjør seg gjeldende i målprotokollen. Etter 30 minutter skal det imidlertid bli Lyn som får en gyllen mulighet, når keeper Gjøen er uoppmerksom med ballen i beina. Camilla Linberg snapper ballen og får satt ballen i mål fra et par meter. 1-0 etter et høyt og godt Lyn-press, et resultat som skal stå seg til pause.

I den andre omgangen er det en forholdsvis jevnspilt kamp, der Sandviken får et par frispark i farlig posisjon. Det ene går rett i muren, mens det andre blir reddet av en strålende Kirvil. Sandviken sender stadig flere og flere spillere i angrep, som gir noen brukbare kontringsmuligheter til Lyn. I det 90. minutt skal det imidlertid straffe seg veldig. Ingrid Bakke vender vekk to spillere, før hun lekkert trer gjennom Linberg. Linberg ser at Gjøen står langt ute, og fra 30 meter slår hun ballen i en pen bue over keeper og inn i mål. 2-0 er et faktum på Kringsjå. Det betyr at vi er ubeseiret mot Sandviken i årets sesong.

Nå begynner snart NM, der er det vel kanskje en ønsketrekning å få Sandviken på hjemmebane?

2-0 seieren ga oss også tre spillere på rundens lag, selv om hele troppen hadde fortjent det. Kirvil Odden, Trine Skjelstad Jensen og Camilla Linberg ble de utvalgte til denne rundens lag. I tillegg er Linberg oppe i delt tet på toppscorerlisten, sammen med Rosenborgs Marit Clausen.

Seieren ble feiret med Paintball hos Megazone søndag morgen. Med andre ord, en meget vellykket helg!

Megazone

Kampfakta

Lyn 2-0 Sandviken

110 tilskuere

Kirvil Odden, Emilie Bølviken, Trine Skjelstad Jensen, Iselin Sandnes Olsen, Emilie Closs, Sofie Tunes (Ingrid Bakke fra 75.), Cathinka Tandberg (Anna Palm fra 85.) , Laura Gashi (Joanna Bækkelund fra 66.), Selma Hernes, Emma Godø, Camilla Linberg.

30 min: 1-0 Camilla Linberg

90 min: 2-0 Camilla Linberg