Total kollaps

Tross en jevn kamp sjanse- og spillemessig, ble det kalassifre og et brutalt tap mot Stabæk.

Foto: Kladd.no / Lars Opstad

"En jevnspilt og tett omgang er over. Hjemmelaget kan notere seg de fleste sjansene, men Stabæk er dødelig effektive og scorer på sin andre sjanse. Her er ingenting over - vi snakkes på andre siden av hvilen!"

Dette er hva NTB skriver etter lørdagens førsteomgang. Så kom andre omgang.

Tre mål på ti minutter
Til pause stod det 0-1 til Stabæk, og ut til andreomgang skulle man gå ut for å snu kampen. Slik skulle det dessverre ikke bli. Seks minutter ut i omgangen økter Stabæk til 0-2, før de neste ti minuttene legger på to mål til. 0-1 var blitt til 0-4 på ti minutter. Fryktelig start på andre omgang.

At innbytter og 15 år gamle Maia Melgård kom inn og tente et lite håp drøyt 20 minutter før slutt var en liten glede oppi det hele. Dessverre ble den lille gnisten av et håp slukket og lagt lokk på ti minutter senere.

For gjestene utnyttet et Lyn-lag som virkelig ikke var å kjenne igjen bakover. 1-4 skulle plutselig bli til 1-7 før dommeren rakk å blåse av kampen.

– En sånn type prestasjon skal vi ikke ha igjen
Resultatet kom som et sjokk på alle, for dette var absolutt ingen 1-7 kamp, men en total kollaps i den andre omgangen sørget for at det ble alt for enkelt for et godt og effektivt Stabæk-lag.

Det var en svært skuffet Joakim Dragsten vi pratet med etter kampslutt.

– En andreomgang alle sammen må være skuffa og forbanna på i dag, så skal vi sørge for at det aldri skjer igjen.

– Skal vi se sesongen under ett, så kan det i hvert fall ikke gå på evner, struktur eller noe som har med det fotballmessige å gjøre. Det her må nok settes på en konto som går på en mental knekk. Det er jo ufattelig irriterende og du får en blanda følelse av empatisk og forbanna over at det skjer på måten som det skjer på, for det er ingen grunn til at vi ikke skal komme inn i denne kampen etter å ha sluppet inn 0-2 og for såvidt 0-3. Men Stabæk scorer fra alle mulig vinkler i dag og det er litt uforklarlig at det skjer, sier Dragsten.

Om en uke skal det slås tilbake når vi inntar Grorud Match på ny, men da som gjester hos Kolbotn.

– Noe av det viktigste etter ting som det her, er å ikke gjemme seg bort. Det er å steppe opp og vise hva vi er laget av. Alle lag møter en eller annen form for motgang i løpet av en sesong. Nå har vi nok følt en form av bedring i både spill og prestasjoner gjennom sesongen sånn helhetlig, så kommer det en sånn ufattelig smell i dag, så et må adresseres tydelig på mandag, så er det ingen grunn til å dvele ved det her. Dette er ting vi normalt aldri gjør til vanlig, akkurat det som vi leverer i andre omgang i dag. Så dette må legges blokk over, så skal det jobbes knallhardt for å være så godt forberedt på at vi tar tre poeng neste helg, sier Dragsten i intervjuet.

Se hele intervjuet her.

Nå skal kampen glemmes raskest mulig og fokus rettes mot Kolbotn til helgen.