Toppserien 2022

3-1 sammenlagt mot Åsane

Seiersbilde etter at Toppserie-plassen ble sikret. Foto: Lyn Damer

Sist oppdatert: 22. nov 2021 Skrevet av: Thomas Nordeng

 

I går ble det klart at Lyn spiller i Toppserien også i 2022!

Det har vært en intens uke med nerver, spenning og mye på spill. Alle rundt laget har merket det på kroppen og på vei hjem fra Bergen i går var det en utrolig sliten og utladet gjeng på Flesland. Men det var en svært glad gjeng skal det sies. Humøret var på topp. Jobben ble gjort profesjonelt og sikkert på Åsane Arena. All honnør til spillerne som holdt hodet kaldt og leverte to gode kvalikkamper. Lagmoralen er høy i gruppen og alle kjemper for hverandre uansett hva. Dette er en unik gjeng å dra på tur med, som gjenspeiler seg på banen.

For på banen var det faktisk aldri noen tvil. Lyn dominerte i begge oppgjørene mot Åsane og kontrollerte inn sammenlagtseieren. Kampen burde jo helt klart vært avgjort etter første kamp, men istedenfor fikk bergenserne med seg et surt bortemål fra Kringsjå som sørget for at håpet deres fortsatt levde.

På deres eget fort, Åsane Arena, har de vært overlegne i 1. divisjon i år. De trodde nok det skulle gi en større fordel enn det ble i går. De trengte bare å vinne 1-0, og kampen kunne startet på perfekt måte for Åsane. Fordi før minuttet var gått ble de muligens snytt for et straffespark, men dommer Karoline Marie Jensen vinket spillet videre. Det kunne økt spenningen.

Det var uansett Lyn det skulle handle mest om. Åsane lånte sjeldent ballen, og bortsett fra noen halv-farlige kontringer kom de aldri i nærheten til at det skulle bli ordentlig skummelt. Og da Cathinka Friis Tandberg headet inn 1-0 etter 13 minutter, måtte plutselig Åsane ha to mål for ekstraomganger. Nærmest avgjort ble det da Åsanes Ingvild Høvring korrekt fikk sitt andre gule kort for dagen, da hun la Anna Aahjem i bakken og hindret angriperen å komme inn i 16-meteren. Med en spiller mindre på banen var det en «umulig» oppgave for Bergens-laget og Lyn kunne med det feire at plassen i Toppserien ble sikret.

Lettelsen og gleden var som nevnt stor da dommeren blåste av kampen!

Allerede nå starter arbeidet mot 2022 og det vil komme flere gode nyheter i tiden fremover.

Gratulerer til Emma Stølen Godø og Iselin Sandnes Olsen som begge spilte sin 50. Lyn-kamp.

En stor takk til alle som støttet oss i disse to kampene og spesielt en stor takk til de som tok turen til Bergen for å støtte oss! For oss betyr det alt! Tusen takk!

Vi ønsker også å takke Åsane som en god kampvert og ønsker dem lykke til i neste sesong.

Vi tok en prat med Tom Stenvoll på Flesland etter kamp:

Se sammendrag fra søndagens kamp her: