To nye jenter med a-lagskontrakt

Sist oppdatert: 30. apr 2021 Skrevet av: Carl Gustav Borander

 

Kamilla og Maria har gjennom hele vinteren trent fast med A-laget, da det ikke har vært mulig å kombinere A-lag og rekruttlag pga. kohorter. Gjennom vinteren har begge tatt store steg, og vist et høyt potensiale, samt at de har noe i en A-tropp å gjøre. I tillegg har jentene figurert i flere av treningskampene i vinter og vist at de har nivået både mot 1.div- og Toppserie-motstand. Som følge av den fine utviklingene har begge blitt tilbudt en kontrakt med Lyn, hvor de kommer til å ha en kombinert hverdag mellom A-lag og rekrutt når dette blir mulig, og meldes opp i bruttotroppen til Toppserien. Kontrakten er en bekreftelse på det arbeidet og den utviklingen de har lagt ned, og vi er sikre på at de kommer til å fortsette den gode utviklingen videre.

Kamilla kom til Lyn fra Korsvoll i 2018, da hun begynte i ungdomsskolen og har siden det tatt alle stegene i raskt tempo. Hun har vært del av NFF Oslo sine kretslag, samt alle samlinger på Equinor Talentleir og landslagssamlinger. Melgård sier følgende om å signere for Lyn:

«Det føles fint å skrive under for Lyn, noe som er en god bekreftelse på at mye trening har gitt resultater».

For oss som har fulgt Melgård gjennom de siste årene så er det siste en påstand som stemmer godt, hun er en av de som har trent mest og best over lang tid. Melgård er en offensiv spiller med bra fart, intensitet og 1 mot 1 – ferdigheter. Hun kan bekle stort sett alle de offensive posisjonene, men trives best på en av kantene eller som en offensiv midtbanespiller.

Videre sier Melgård følgende: «Jeg har vært med på Lyn-akademiet siden jeg var barn og det ble veldig naturlig å gå til Lyn når vi begynte med ungdomsfotballen, men jeg har hatt en veldig god fotballutdannelse i både Korsvoll, på FPN og gjennom Landslagsskolen».

Maria Fink kom til Lyn fra Stabæk i 2020, etter å ha spilt i Høvik i barne- og ungdomsalder. Hun har også vært del av både kretslag, talentleire og landslag. Fink uttaler følgende om sin nye kontrakt: «Det føles som jeg har tatt et godt valg. Jeg er veldig motivert å trene og utvikle meg godt i Lyn.» Fink spiller hovedsakelig midtstopper, men forfatteren mener å vite at hun kan gjøre en veldig bra jobb som back også.

Fink er en av spillerne som benytter seg godt av samarbeidet mellom WANG Toppidrett og Lyn, noe som sørger for at hun kan få med seg de aller fleste lagstreninger og får en meget god sportslig oppfølging fra både Lyn og WANG. Dette samarbeidet kommer også Melgård til å dra nytte av fremover, men hun begynner ikke på videregående før i august.

På spørsmål om hva som har gjort at jentene har kommet dit de er i dag er de veldig enige om en ting: «Vi elsker å trene og spille fotball», før Fink utdyper: «Jeg har alltid satt meg små mål som jeg jobber mot. Det å være bevisst på hva man gjør tror jeg er viktig».

Utviklingssjef Jørgen Reikerås sier dette om de to jentene som nå har signert kontrakt: «Kamilla og Fink kjennetegnes ved at de alltid sørger for å trene best mulig uavhengig av når, hvor og med hvem de trener. De har kommet til hver eneste økt med et utviklingsfokus og en evne til å få det maksimale ut av hver økt. Som personer er de alltid positive, lagspillere og bidrar til å løfte gruppene både med tanke på prestasjon og utvikling. Det kommer derfor ikke som noe sjokk at de har hatt den utviklingen de har hatt.»

Og legger til: «Kamilla kom til Lyn fra Korsvoll da vi startet opp med ungdomsfotballen har tatt alle stegene i klubben fra akademiet via J13-15-17-Rekrutt og har nå i vinter fått sjansen på A-laget. Kamilla har konstant levd som en toppidrettsutøver i form av enorm dedikasjon til trening, søvn og restitusjon. Hun har i tillegg en veldig støttende familie som alltid stiller opp og legge tilrette for at Kamilla skal ha en mest optimal hverdag. Det har vært veldig gøy å følge Kamilla sin utvikling over tid, og det blir like interessant å se henne i årene som kommer. Det kom nesten litt overraskende på oss hvor store steg hun har tatt i vinter etter å ha trent med A-laget, og det viser at både innhopp og spill i Toppserien ikke er langt unna for Kamilla.

Maria har vært drøye året i Lyn, men potensialet har det aldri vært noe tvil om. Hun kom fra Stabæk hvor hun også har gått en god skole, og har etter overgangen til Lyn fått jobbet spesifikt med noen punkter som kreves for å ta det siste steget til Toppserien, for utgangspunktet og potensialet hennes har alltid vært strålende. Det er derfor gøy å se at Maria virkelig klarer å få brukt sine ekstrem ferdigheter også på A-laget og dermed gjort seg fortjent til kontrakten. Får Maria også tatt ytterligere steg med småmålene hun har satt seg kommer hun til å bli en fantastisk Toppserie-stopper.»

Vi gleder oss til å se disse to på banen fremover!