TIDLIGERE LYN-SPILLER SENKET GAMLEKLUBBEN

Dagens kamp mot LSK Kvinner startet på et dramatisk vis, da Josefine Birkelund ble liggende etter en takling. Hodet smalt i kunstgresset og måtte fraktes av banen på båre kun etter få minutter. Det var ingen stygg takling, men fallet ble veldig hardt. Hendelsen satte et preg på alle i LSK-hallen, men vi kan fortelle at hun er hjemme igjen etter en sjekk på sykehus, og det er godt nytt. Vi ønsker Josefine god bedring!

Emma Amundsen erstattet Birkelund og spilte dermed sin første nærmest fulle kamp for oss. Det var lite nerver å se etter å ha blitt kastet inn på så tidlig i kampen og ga Mimmi Löfwenius og resten av LSK Kvinner-angrepet tøff kamp i duellene. Men det var hjemmelaget som kom best i gang og tok initiativet på kampen den første halvdelen av omgangen. Lyn stod godt i mot og kjempet seg mer og mer inn. Toppscorer Anna Nerland Aahjem var farlig på kontringer som vanlig, men i dag klarte ikke 23-åringen å overliste Cecilie Fiskerstrand i LSK Kvinner-målet.

Rett før pause fikk kanarifuglene frispark fra 18-20 meter, og tidligere Lyn-spiller, Emma Stølen Godø, stelte seg opp. Frisparket ble slått over muren og oppunder tverrliggeren over Sandra Rød Ask, som ikke fikk slått ballen unna og LSK Kvinner kunne feire ledelse til pause.

I andreomgang tok hjemmelaget enda mer kontroll over kampen, og særlig etter at Godø satte dagens andre mål med en heading fra corner. 2-0 og vi skulle slite med å komme tilbake. LSK Kvinner var svært nære å øke til både 3- og 4-0, men på noen svært opplagte sjanser, klarte ikke de gule å score. Vi var allikevel ikke helt uten sjanser i den andre omgangen, for Aahjem, Kamilla Melgård og Monica Nedgård Isaksen kom alle til noen halvsjanser som kunne blitt farlig.

2-0 tap i LSK-hallen var et faktum, men i dag var det viktigste at det gikk bra med Josefine Birkelund etter skaden.

Nå ser vi frem til en ny spennende uke med både TV-sendt cup-oppgjør borte mot Odd i Skien, før vi entrer Ullevaal Stadion neste lørdag for å spille mot Vålerenga. Kjøp billetter til byderbyet nå og bli med på fotballfesten når vi setter ny tilskuerrekord! Billetter kjøpes her. I anledning herrelagets cupkamp hjemme mot Vålerenga på Bislett stadion torsdag 1. juni, kan du kjøpe byderby-billetten som gir deg inngang på begge kampene. Disse kjøpes her.