Tap på Oslo øst

Tungt tap på østkanten, men vårt unge lag lærte mye og skaffet seg masse ny erfaring. Vi ser fremover!

Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Lørdag ettermiddag skinte solen, ja, til og med på Oslo øst, da vi møtte Vålerenga til årets første byderby for sesongen. På tross av at Vålerenga gikk inn i kampen som stooore favoritter, så var spenningen der. Byderby lever som oftest sitt eget liv.

Som ventet var det vertene som startet kampen med mye ball og kom også til de første mulighetene, men Kirvil Odden Sundsfjord hadde få problemer enn så lenge.

Etter et lengre press fra Vålerenga det første kvarteret, så var det vi som tok over ballen litt. Det skulle det også bli farligheter med, for Jenny Røsholm Olsen var ikke langt unna å score sitt tredje på tre kamper, da hun fyrte av et langskudd, men ballen endte en liten meter over mål.

Men Vålerenga skulle dessverre få hull på byllen ti minutter før pause. Janni Thomsen siktet inn siktet og fyrte av et vanvittig skudd fra drøyt 25 meter. Ballen suste i tverliggerliggeren og Odden Sundsfjord er veldig uheldig som får returen i ryggen, så ballen faller ned foran det åpne mål, og først på returen var Kovacs. 1-0 til vertene.

Like før pause doblet de, da Lindwall satte inn 2-0.

Fem minutter ut i andre omgang var det derimot vi som fikk corner. Tanja Myrseth slo ballen perfekt bak i feltet, der Selma Hernes headet (!) ballen i mål. Det er ikke Selma man forventer skal ta de duellene, men her viste hun at hun kan. 2-1 og spenningen var tilbake.

Det skulle vare frem til det var drøyt 20 minutter igjen. Lyn stod høyt i banen og Karina Sævik kom seg forbi Trine Skjelstad Jensen på vår venstre, før hun la ballen inn til Ronja Arnesen som satte inn 3-1.

Helt på tampen fikk også Vålerenga straffespark, men Sævik holdt ikke hodet kaldt og sendte ballen over mål. Dermed endte det 3-1 til Vålerenga.

Luisa Luna Galteland ble byttet inn til sin debut. Foto: Kladd.no / Lars Opstad
Luisa Luna Galteland ble byttet inn til sin debut. Foto: Kladd.no / Lars Opstad

Debutant Luisa
Ekstra spesielt ble derbyet for Luisa Luna Galteland. I det 80. spilleminutt ble 17-åringen byttet inn til sin debut for a-laget og i Toppserien.

– Byderbyet mot VIF har jeg sett mye frem til, og da var det ekstra gøy å få mine første minutter nettopp der, sa Luisa etter kamp til lyndamer.no.

Hun har vært med i kamptroppen i de fleste kampene så langt, men da hun i dag ble tilkalt fra oppvarmingen så kjente hun ekstra på det.

– Jeg var ganske spent, men de fleste nervene forsvant så fort jeg kom innpå, for jeg hadde en del andre ting å fokusere på, fortsetter midtbanespilleren.

Galteland har sammen med Maia Melgård trent med a-laget fast i vinter, der begge har gjort tingene sine bra. Luisa så Maia få debuten mot Åsane i serieåpningen, men i dag var det hennes tur. På spørsmål om hvordan tiden med a-laget har vært, svarer hun slik.

– Det har vært veldig gøy og motiverende å være med a-laget gjennom vinteren. Jeg har fått mange utfordringer og gode treninger. Og ikke minst er det en veldig grei spillergruppe og trenerteam som har tatt meg godt i mot.

Vi gratulerer Luisa med sin debut!

Stabæk neste
Det har vært en svært tøff serieåpning, der vi har møtt topp fire fra i fjor på de fem første kampene. Det har spillere og trenere tatt på strak arm og utfordret både seg selv og hverandre. Det har resultert i fire poeng og en enorm innsats i hver kamp. Knepne tap mot Rosenborg og Brann og seier mot LSK Kvinner. Nå venter Stabæk hjemme på Kringsjå neste uke, som også pleier å bli en tøff og jevnt batalje. Vi gleder oss!

Billetter til Stabæk-kampen kan kjøpes her

Se høydepunkter og intervju med Dragsten her: