TAP MOT UBESEIREDE TRØNDERE

Søndag var det duket for ny toppseriekamp mot laget på andreplass, Rosenborg. Etter 1-4 på Kringsjå i sommer var det en revansjelysten gjeng som ankom Trondheim lørdag ettermiddag, men det skulle vise seg å bli en tøff kamp mot et lag som ikke hadde tapt.

Starten på kampen ble verre enn fryktet, og i løpet av de første 5 minuttene hadde Utland først være alene med keeper og så fikk Blakstad stange inn 1-0. Rosenborg hadde mye ball innledningsvis og Lyn i en litt uvant 5-3-2 slet med å finne de riktige avstandene til hverandre og motspillere defensivt. Likevel får Lyn en meget god sjanse når Mimmi Löfwenius Veum slår et innlegg som Emilie Bølviken får stå alene på fra 6 meter, headingen går riktignok noen meter over mål.

Det kommer en bedre Lyn-periode etter ca. 30 minutter spill, der man evner å holde litt mer på ballen og kommer til farlige situasjoner som riktignok ikke fører til de store sjansene. Det er litt mot spillets gang når Lisa-Marie Utland får komme først på ballen og setter inn 2-0, til tross for at Rosenborg har hatt de klart største sjansene. Det står 2-0 til pause, men det kunne og burde vært hvertfall et mål mer for begge lag ved halvspilt kamp.

I andre omgang er det rettet på avstander i Lyn-laget og man klarer å være mer destruktive i det oppbyggende hos Rosenborg, noe som også fører til brukbare muligheter foran målet til Kristine Nøstmo. Blant annet får Mariana Larroquette en god mulighet, i tillegg til et par frispark i god posisjon, men uten de nødvendige marginene på vår side. I det 87. minutt får Rosenborg en corner, den heades ut igjen til Sørum som får veldig god tid til å sikte og fra spiss vinkel skrur hun ballen helt oppe i krysset, 3-0 og den velkjente spikeren i kista.

Nå ser vi fremover mot LSK Kvinner i cupen, som spilles i morgen, onsdag klokka 20.00. Den kampen vises på NRK1, med sendestart 19.45

Kampfakta

Rosenborg 3-0 Lyn

Kirvil Odden, Sofie Tunes (Mariana Larroquette fra 75.), Emilie Bølviken, Joanna Bækkelund (c), Iselin Sandnes Olsen, Emilie Closs, Emma Stølen Godø, Laura Gashi (Cathinka Tandberg fra 58.), Selma Hernes (Hedda Foslie fra 90.), Camilla Linberg, Mimmi Löfwenius Veum.

5 min: 1-0 Julie Blakstad (RBK)

21 min: Gult kort, Laura Gashi

34 min: 2-0 Lisa-Marie Utland (RBK)

38 min: Gult kort, Selma Hernes

86 min: 3-0 Elin Sørum (RBK)