TAP MOT ET EFFEKTIVT VÅLERENGA

Turen til Intility Arena ble tøff som forventet, men det så lenge lyst ut søndag ettermiddag. Et uendret Lyn-lag måtte gjøre endring like før kampstart, da Maria Fink måtte kaste inn håndkle på grunn av sykdom. Det gjorde at Cornelia Fladberg vikarierte som sidestopper, et vikariat hun behersket strålende. Fra start satt den vanligvis sentrale midtbanespilleren seg tidlig i respekt mot Vålerengas angripere og viste knusende ro i bakerste ledd.

I den første omgangen slapp knapt hjemmelaget til. Lyn forsvarte seg mesterlig og da overgangene begynte å komme utover i omgangen, ga det stor tro på at man kunne ta med seg poeng hjem fra en vanskelig bortekamp. For til pause var det faktisk Lyn som hadde hatt de største sjansene.

Begge vingbackene var aktive som alltid med Emilie Raaum Closs og Josefine Birkelund på hver sin side. Birkelund parkerte Andrine Tomter med farten sin nedover sin høyrekant og spilte ballen til Anna Nerland Aahjem, men spissen kom litt for skrått til for å få avslutningen på mål. Et godt farevarsel på det som skulle komme fra Lyn-laget.

For gjestene kom ikke kun for å forsvare seg. Lyn stod høyt i presset og Closs vant ballen høyt i banen. Hun spilte ballen videre til Anna Nerland Aahjem, som sendte Kamilla Melgård alene gjennom med keeper med en fantastisk pasning. Melgård tok med seg ballen og var nære av å runde av Vålerenga sin sisteskanse, men Pettersen fikk akkurat en hånd på avslutningen og reddet til corner. Stor, stor sjanse.

På motsatt kant litt senere i omgangen var det Julie Aune Jorde som freidig. Birkelund spilte Jorde gjennom på høyrekanten og da alle ventet et innlegg, kom skuddet i steden. Guro Pettersen fikk akkurat en hånd på den og slo den over til nytt hjørnespark.

Da dommeren blåste til pause var det optimisme i Lyn-leiren, for her kunne man ha ledet med både ett og to mål. Slik var det dessverre ikke og lagene gikk målløse av banen.

2. omgang startet jevnt som i første, men drøyt seks minutter ut i omgangen skulle hjemmelaget får en billig straffe. Closs var i ryggen på Karina Sævik, noe dommeren mente var for tøft og pekte på straffemerke. Sævik tok straffesparket selv og sendte de blå i ledelsen.

Det neste kvarteret skulle bli det avgjørende for kampen. Først er Trine Skjelstad Jensen uheldig og er sist borti ballen på en corner, før Vålerenga punkterer kampen fem minutter senere ved et nydelig skudd fra Felicia Rogic. 3-0 og det tok luften ut av Lyn-laget.

Selvom Lyn hadde et par muligheter mot slutten, deriblant et tverrliggerskudd fra Jorde, så var ikke dette dagen. Derimot var det Karina Sævik sin dag, som syv minutter før slutt satte inn sitt andre for dagen og økte til 4-0.

Dette var absolutt ingen 4-0-kamp, for det var jevnspilt i store deler av kampen. Heldigvis er det ikke lenge til vi kan få revansje. 3. juni møtes lagene på Ullevaal Stadion. Billettsalget til kampen er allerede godt i gang. Billetter kjøpes her.

Veldig gledelig var det å se Monica Nedgård Isaken tilbake i kamptroppen og med et kort innhopp mot slutten. Etter et snaut år ute med skade er det godt å ha angriperen tilbake.