Tap i Fink sin re-debut fra start

Brann seier etter en spennende fotballkamp med mye sjanser.

For 405 dager siden, under hjemmekampen på Grorud mot Rosenborg, startet Maria Fink sin siste kamp før korsbåndskaden, som har holdt henne ute til denne høsten.

Maria Fink tilbake fra start. Foto: Nicholas Noreng

Under dagens kamp kunne vi glede oss over å se Fink tilbake fra start, og selv om hun må matches forsiktig og bare fikk én omgang, er det godt å se at en ny milepæl er tilbakelagt i jobben med å komme tilbake på gammelt nivå.

Kampen åpner med at Lyn tar tak i spillet, og allerede etter seks minutter tester Kristin Holmen ut skuddfoten fra distanse for første gang, dessverre over og utenfor fra langt hold, men det skulle snart komme mer.

Brann på sin side kom med en tydelig kampplan om å ligge kompakt og vente på overganger.

Etter kvarteret blir Naina Inauen tilsynelatende revet ned på midten, noe som medfører at Eikeland kan bli spilt alene med Kirvil Odden Sundsfjord som står oppreist å redder. Men dermed hadde begge lag hatt hvert sitt tilløp.

Etter 16 minutter er Holmen god i presset under frispilling hos gjestene og setter 1-0, hvilket betyr at hennes to mål denne sesongen faktisk har kommet mot nr. 1 og 2 i årets Toppserie.

Lyn fortsetter trykke på og Brann virket litt rystet, for kun et par minutter etter scoringen smeller jenta som ble kåret til Lyns beste av en lokal jury, Emilie Raaum Closs, til via en Brann-forsvarer og ut til corner.

På den påfølgende corneren så oppstår det en smått utrolig situasjon hvor gjestenes keeper Aurora Mikaelsen skal gå opp å ta ballen, men glipper den over streken. Alle spillere og publikum på begge lag reagerer som det er scoring. men dommer velger å blåse angrep på keeper.

Istedenfor 2-0 går Brann rett opp og setter 1-1 ved Anna Nerland Aahjem som lurte på bakre stolpe.

Tøffe tak mellom Lyns Trine Skjelstad Jensen og tidligere Lyn-spiller Anna Nerland Aahjem. Foto: Nicholas Noreng

Fire minutter etter utligningen kommer 2-1 når Inauen er for mye oppe med armene i feltet, og kontakten med Brannspilleren var ifølge dommer nok til å dømme straffe. Straffen ender i 2-1 ved Martine Østenstad.

Lyn gir seg ikke og vasker frem et par gode muligheter først når Reeves stusser Closs i bakrom, som runder keeper og avslutter mot mål, men skuddet reddes på streken.

Vi fortsetter å jage og er veldig nære på å gjøre ting virkelig ubehagelige for Brann med aktive vingbacker og aggressivt press.

Andreomgangen begynner veldig likt som den første avsluttet, med et Lyn-lag i høyt press.

Ti minutter ut i omgangen blir Solveig Tomren Slemmen, som det ser ut fra vår posisjon regelrett klippet ned på 11 meter, men dommerkvartetten så situasjonen annerledes og dømte frispark til gjestene.

Etter en skikkelig kraftanstrengelse i en time fra Lyn-jentene, tok Brann over mer av banespillet og etter 66 minutter scorer Rakel Engesvik som nylig hadde entret banen på en corner hvor hun får stå alene på bakre stolpe.

Med to mål opp så ble det tøft, selv om Josefine Birkelund fikk kommet seg til en god mulighet hvor hun avslutter til side for mål på overtid.

En kamp som blir avgjort av marginer og det føles som vi blir straffet knallhardt på alle tenkelige og utenkelige måter, ebber med det ut i 3-1 tap.

Dragsten fornøyd med prestasjonene
Trener Joakim Dragsten var til tross for tapet fornøyd med mye av det Lyn-spillerne leverte mot Brann.

- Jeg synes vi spiller en kjempe kamp, spesielt første omgang, men egentlig første timen er vi veldig konkurransedyktige, plager Brann veldig og skaper en del sjanser. Det kan egentlig ikke løses så mye bedre enn det å sette ballen i mål, sa Dragsten til Lyn-TV etter kamp.

Utviklingen gjennom sesongen har vært formidabel og det trekker også hovedtreneren frem.

- Jeg er egentlig ganske stolt og fornøyd med det som leveres. Vi viser stor utvikling synes jeg, som lag, og mye bra å bygge videre på, fortsetter Joakim.

Se hele intervjuet med han i videoen under.

Det er liten tvil om at høsten har kommet, som da betyr at sesongen snart er over. Tre kamper gjenstår, med to tøffe bortekamper mot Arna-Bjørnar og Kolbotn, og et vaskeekte Oslo vest-oppgjør mot Røa hjemme på Kringsjå

Men før det venter en kort landslagspause, der vi skal få brukt tiden godt.

Sammendrag fra kampen:

Lyns lag: Kirvil Odden Sundsfjord, Maria Fink (46. Minutter Josefine Birkelund), Trine Skjelstad Jensen, Anna Linnea Palm, Solveig Tomren Slemmen, Cornelia Remme Fladberg, Kristin Holmen, Emilie Raaum Closs, Luisa Luna Galteland, og Joshualyn Favour Reeves (61. Minutter Sofie Mykkeltveit Tunes)