TAP I DERBYET

Det var fantastiske spilleforhold på Intility onsdag kveld, i møtet mellom øst og vest.

Kampen startet i det sporet Lyn-damene ønsket, etter 7 minutter kommer en bakromspasning fra Palm, som Linberg er først på og alene med keeper. Der ser Maruschka Waldus kun en løsning, å klippe henne ned som bakerste spiller. Det fører til rødt kort og frispark i farlig posisjon. Frisparket skyter Linberg hardt i keeperhjørnet, Tompkins gir en retur som Godø er først på, men nok en gang er Tompkins veldig våken og får den nødvendige hånden på ballen og slår til corner. Med Vålerenga redusert til ti spillere før det har gått ti minutter forandrer kampbildet seg umiddelbart, Lyn har mer ball, Vålerenga faller lavere for å satse på kontringer. Det er Lyn som rett og slett kjører kampen. Det kommer en ny mulighet etter 17 minutter der Vålerenga er sløve i frispillingen, Una Søyland snapper ballen foran vikarierende midtstopper Stefanovic og får avslutte fra 8 meter. Søyland havner litt for tett på keeper Tompkins som nok en gang får reddet en stor Lyn-sjanse. Etter dette skjer det ikke stort i den første omgangen, det eneste som er verdt å nevne er et frispark fra Spitse som Kirvil Odden har meget godt kontroll på. Sjansestatistikken viser 1-3 i favør Oslo Vest etter første omgang.

I 2.omgang er det Vålerenga som kommer ut best, Lyn sliter med å sette opp gode vinkler og få spilt av det lave presset til Vålerenga. Det fører til en del småskumle kontringer innledningsvis. Det skal imidlertid ikke bli de aller største sjansene før Dejana Stefanovic i det 64. spilleminutt utnytter en ubalanse i Lyn-laget. Hun fører ballen frem, vender flott til Synne Jensen som tar med ballen inn i banen og plasserer ballen strøkent opp i motsatt vinkel. Og Vålerenga fortsetter å utnytte ubalansen når Andrine Tomter og Rikke Madsen kombinerer fint ute til venstre og får lurt av et par Lyn-spillere. Ballen spilles ut til Stefanovic på 18-meter som under et litt svakt press skyter hardt ned i nærmeste hjørnet. Keeper Odden er på jakt etter ballen, men rekker ikke bort i tide. 2-0 med en spiller mindre på banen er intet annet enn imponerende av Vålerenga. Utover i andreomgang forventer nok både publikum og spillere at det skal komme et trykk mot Vålerenga-målet, på samme måte som det har gjort i de andre kampene Lyn-damene har kommet under. Det spillet lykkes man ikke med og det skjer lite de siste 20 minuttene på Intility. Dermed blir det 3 poeng til jentene fra Oslo Øst, som med det beholder ledelsen i Toppserien.

Vi ser allerede frem til revansje mot VIF, kampen spilles i nest siste serierunde 07.11.

Det kommer nye poengmuligheter allerede på søndag, da Klepp kommer på besøk klokka 15!

Billetter fås kjøpt her

Høydepunkter

Se intervju med Ole Johan Aas

Kampfakta:

Vålerenga 2-0 Lyn Fotball

Startellever: Kirvil Sundsfjord Odden, Emilie BølvikenTrine Skjelstad Jensen (Iselin Sandnes Olsen fra 60. min), Joanna Bækkelund, Emilie Closs, Una Søyland (Sofie Tunes fra 70. min), Hedda Foslie (Mariana Larroquette fra 60. min)Anna Palm (Kristin Haugstad fra 70. min), Selma Hernes (Julie Aune Jorde fra 58. min), Camilla LinbergEmma Stølen Godø.

64 min: 1-0 Synne Sofie Kinden Jensen (VIF)

69 min: 2-0 Dejana Stefanovic (VIF)